avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Corespondentul art. 215 alin. (3) Cod penal din 1969 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Corespondentul art. 215 alin. (3) Cod penal din 1969 în N. Cod penal

Vă rog spuneți-mi dacă există vreo Decizie pronunţată de ÎCCJ ori Soluție (jurisprudența) privind corespondentul art. 215 alin. (3) Cod penal din 1969 în N. Cod penal
,,Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.''

Vă muțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:29, 8 Septembrie 2016
Vă mulțumesc din suflet pentru ajutorul și sfaturile d-voastră. Privind cauza de la începutul lunii ianuarie 2016 când a fost înregistrată cauza și până în prezent s-a început doar U.P. pe faptă, au mai întocmit două adrese așa cum am menționat și c-am atât.
Îmi sunt de folos orice indicație ori sfat. Este posibil să nu fi introdus în motorul de căutare expresia necesară pentru a obține un răspuns benefic.
cu deosebit respect,
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
Cu placere! Uitati aici, pe siteul ministerului public, un link de folos [ link extern ]
(dati la pagina 251 din document, gasiti acolo tabel comparativ intre art.215 si art.244)

DA, ma gandeam eu ca nu s-a dispus nici macar continuarea urmaririi penale fata de suspect. Cred (este doar o banuiala), ca organul de cercetare penala nu considera ca ar fi intrunit continutul constitutiv al infractiunii.

P.s.
Sigur va spun ca exista materiale si pe alte siteuri.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2016
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.215 cod penal-noul cod penal Nahimana Nahimana Buna ziua! A existat un proces si o condamnare de 6 ani in baza art.215 cp, acum se judeca apelul la Curtea de Apel. Intrebarea mea este urmatoarea: daca nu ... (vezi toată discuția)
Practica judicara pe inselaciune in conventii pe noul cod penal CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Daca are cineva practica judiciara pe inselaciune in conventii pe art 244 NCP as fi curios sa o vad. Eu nu am gasit nimic. Inselaciunea in ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal nu mai are infractiunea de inselaciune? all3ss1o all3ss1o Buna seara am auzit azi un zvon de la un prieten de al meu inchis care este inchis pentru inselaciune in forma continuata pe mai multe dosare cu noul cod ... (vezi toată discuția)