Buna seara. Apelez la ajutorul dvs.pentru a anula un contract de inchiriere. Sunt proprietar, am inchiriat o garsoniera pe termen nelimitat dar din motive familiale, numai dupa 1 luna, sunt nevoita sa renunt la acest contract. Am anuntat chiriasul verbal si in scris prin notificare insa refuza sa semneze o conventie de incetare a contractului de inchiriere desi eu am acceptat termenul final, asa cum este prevazut legal, de 3 luni de la data semnarii cand a primit notificarea mea. A promis doar verbal ca " incearca" sa isi caute in alta parte dar eu nu am incredere si doresc sa fiu sigura ca voi reusi sa am garsoniera libera dat fiind ca problemele familiale sunt de importanta majora.
As dori sa stiu daca este un temei legal care imi permite sa il evacuez fortat dupa cele 3 luni de cand a primit notificarea, dat fiind ca nu da semne de intelegere amiabila.
Multumesc anticipat pentru raspunsul ce il astept cu nerabdare.
Dacă ați semnat un contract trebuie să-l respectați, Negociați cu chiriașul plecarea, dar probabil că veți fi nevoită să-i faceți unele concesii (ex: scutirea de la plata ultimei chirii).