Daca sunt in concediu prenatal, si firma nu a platit contributiile la stat de 3 luni eu nu imi mai pot lua salariu? Trebuia sa avem banii pe 10 ale lunii si pana acum nu au dat salariile?
1. Nu exista nici o legatura intre plata contributiilor si primirea salariului.
2. Cat sunteti in concediul de maternitate CIM este suspendat si dvs. nu primiti salariu ci o indemnizatie platita de angajator dar recuperata de la Casa de Sanatate.
3. Intrebati pe angajator ce se intampla de nu ati primit salariile.
Am intrebat si mi s-a spus ca nu sunt bani, defapt nu a platit pe nimeni.Inca o intrebare va rog, daca nu a platit contributiile eu nu pot beneficia de indemizatie. Pot merge sa platesc eu aceste contributii si unde?Eu nasc in octombrie si lucrez la ei din septembrie 2008, doar ca septembrie si octombrie 2008 ne-a tinut cu conventie civila si din noiembrie 2008 contract nedeterminat?In acest caz beneficiez de indemnizatie?
Daca vreti neaprat sa platiti vorbiti cu angajatorul ca pe ordinul de plata sa specifice numele dvs. (adica acei bani reprezinta contributie pentru salariata X).
Va multumesc pentru raspuns!Mai am o intrebare, eu am un copil in intretinere pentru care nu mi s-a redus taxele la impozit desi am declarat ca copilul e in intretinerea mea. Exista un formular tip pentru a face o plangere la ITM? Mi s-a oprit taxele ca si cum eram singura fara deducere?
Verificati intai cu persoan care se ocupa de salarii la firma. POate va lipseste vreun act din solicitarea acordarii de deducere suplimentara pentru copil. Sau poate a uitat sa faca inregistrarea.
Cred ca acest lucru se poate rezolva amiabil.