avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timp de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timp de odihna

Buna ziua. as dori sa stiu care este timpul de odihna dupa 8 ore de munca , timp in care eu nu pot fi chemat din nou la munca. Mentionez ca lucrez in ture de 8 ore, si mi sa intamplat sa ies din tura de 8 ore de noapte si sa fiu pus in grafic din nou dupa 8 ore adica schimbul 2. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: micro40 , utilizator 21:16, 10 Septembrie 2016
Daca lucrati intr-un spital.aveti Contract Colectiv de Munca la nivel de ramura,la art 122(3)aveti stipulat:

Este considerat program in ture si activitatea 8 cu 16,avand obligatia desfasurarii activitatii de dimineata,de dupa amiaza si de noapte in decursul unei luni.

Fara sa cunosc ca lucrati intr-un spital v-am spus sa solicitati sa fiti programati prin rotatie,in fiecare dintre ture cate o saptamana In acest fel veti putea beneficia de cate 16 ore liber intre terminarea programului si inceperea activitatii. Asadar puteti sa solicitati in scris conducerii schimbarea programului de lucru cu respectarea art 122 din Contractul Colectiv de Munca!
VA MULTUMESC !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)
Evidentierea pontajului de tip 12/24. alexandru777 alexandru777 Buna seara, Va rog respectuos sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele particularitati de completare a pontajului pentru 12 cu 24, program de lucru intre ... (vezi toată discuția)
Intocmire act aditional cim ref durata muncii nicusan nicusan As vrea sa stiu cum trebuie facut un act aditional la CIM ref. pct [i]H.Durata muncii,[/i] -pentru a nu avea probleme cu ITM-ul, in urmatoarele situatii: ... (vezi toată discuția)