Buna ziua ! As avea nevoie de niste sfaturi/sugestii in legatura cu o problema. De ceva timp sunt hartuita de o domnisoara cu parinti mai avuti si sus-pusi (e relativ pentru ingrijorarea mea in privinta dreptatii sau a masurilor care ar putea fi musamalizate), hartuita exact in sensul definit in codul penal; urmarita prin zona in care locuiesc, frecventeaza intentionat locuri unde crede ca m-ar putea gasi. Problema intervine in momentul in care nu se intampla nimic, doar sunt amenintata, apelez din nou la definitia propriu-zisa : imi produce stare de temere si tensionare. Spune diverse lucruri neadevarate care imi afecteaza imaginea, iar mai mereu urmareste sa nu fie nimeni martor. La ultimul episod de acest gen, chiar ieri seara m-a amenintat din nou, eu fiind cu o alta persoana, deci de data aceasta exista un martor. Inclin sa fac o plangere politiei cu aceste acuze, bineinteles mai amanuntite si respectand intocmai procedura, dar imi este frica de faptul ca se va face pierduta declaratia mea si nu se va lua nici o masura. Aici ajung la intrebarea mea, ce masuri pot fi luate ? Ce i se poate intampla ? As vrea sa stiu daca macar ar fi luata in considerare plangerea in cazul in care mi s-ar intampla ceva. Multumesc anticipat !
1. în primul rând, veți avea nevoie de probe- martori, înregistrări s.a.m.d.
2. trebuie să depuneți plângere prealabilă, așa cum s-a scris, mergeți cu două exemplare, pe unul va fi trecut numărul de înregistrare
3. în cazul în care ați păți ceva, ar fi suspectă
4. se poate lua măsura preventiv a conrolului judiciar
5. rămâne de văzut dacă-i amenințare , hărțuire. pedapsa - 3 luni- 1 an sau cu amenda/ 3-6 luni sau cu amenda ...