avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

daca in urma partajului nu am primit sulta ce mi-o datora fosta sotie , ce cale de obtinere a sumei exista ?
Cel mai recent răspuns: Alina Butuc , Consilier juridic 23:26, 10 Septembrie 2016
Dacă nu au trecut 3 ani de la scadenta, calea e a executarii silite. Pt asta, apelati la un executor judecătoresc.
O varianta ar fi sa va adresati unui executor judecatoresc pentru a pune in executare silita hotararea prin care s-a stabilit plata sultei respective. Pentru acest lucru nu trebuie sa fi trecut mai mult de 3 ani de la data ramanerii hotararii definitive si executorii.

O a doua varianta ar fi sa va adresati unui mediator, si sa chemati fosta sotie in mediere pentru a solutiona pe cale amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sulta IuliaCorina1 IuliaCorina1 Ca urmare a finalizarii procesului de partaj si al sentintei emisa de tribunal, fostul sot trebuie sa imi plateasca sulta . Dupa expirarea celor 30 de zile in ... (vezi toată discuția)
Plata sultei serenax serenax Daca tribunalul a hotarat plata unei sulte ,in cat timp trebuie platita aceasta?Termenul pana la care trebuie platita sulta este stabilit de tribunal?Cum se ... (vezi toată discuția)
Sfat urgent pentru evacuare popescuviorel popescuviorel Am trecut printr-un partaj imobiliar timp de 3 ani in urma caruia mi s-a atribuit 100% locuinta in schimbul unei sulte. Dupa ce hotaririle instantelor au ramas ... (vezi toată discuția)