avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inlocuire interimar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inlocuire interimar

La ultima sedinta de consiliu de administratie s-a hotarat scoaterea postului de manager la concurs. Unitatea se afla in stadiu de primire dosare si organizare concurs pe1.10.2016. Acum doua zile s-a primit o dispozitie de inlocuire a managerului interimar cu un altul tot interimar. Se poate inlocui un imterimar cu un altul mai ales in timpul de organizare de concurs?
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 17:14, 11 Septembrie 2016
Pe ce baza desfasura activitate interimarul? Avea un contract de management incheiat ?
Pe baza dispozitie de interimat. Dar consiliul de administratie m-a delegat sa continui activitatea pana la organizarea concursului si sa ma ocup de procedura de concurs mai ales ca le-am precizat ca nu sunt interesat sa particip la concurs, iar cel numit s-a inscris.
Nu cunosc motivul pt care v-a incetat interimatul inainte de expirarea termenului pt care ati fost numit,respectiv pana la ocuparea prin concurs a postului,de aceea este greu sa ma pronunt,teoretic este posibil daca s-ar fi constatat ca exista anumite probleme grave in activitatea dvs. dar faptul ca spuneti ca cel numit acum va candida la concurs imi ridica anumite semne de intrebare asupra corectitudinii inlocuirii !
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator
Mandatul de interimat a incetat dar dupa cum am precizat consiliul de administratie a decis continuarea activitatii pana la oranizarea concursului. Persoana nou numita nici nu are cim. In lege scrie ca managerul pe timpul executatii functiei are contractul de munca suspendat, pe cand cel numit nu ai ce sa-i suspenzi ca nu are cim pt ca n-a lucrat in unitate nici in alta parte.
(5) Contractul individual de muncă al persoanelor care ocupă funcţia de manager se suspendă de drept pe perioada exercitării mandatului. Deci trebuie numit cineva din unitate.
tory_bei a scris:


(5) Contractul individual de muncă al persoanelor care ocupă funcţia de manager se suspendă de drept pe perioada exercitării mandatului. Deci trebuie numit cineva din unitate.


Nu este obligatoriu ca cel numit sa aiba un contract de munca la data incredintarii unui mandat,in unitate sau in afara unitatii,altele sunt conditiile,din cate cunosc vechimea in specialiatea functiei si competente manageriale ce pot fi dovedite prin acte de studii.Legea prevede intr-adevar si aceasta posibilitate pt a reglementa situatia intalnita in practica ,cand exista cazuri de acest gen

Ce s-a intamplat la dvs nu pot comenta , daca aveati o astfel de prelungire de interimat sa va fie anulata fara un motiv intemeiat,dar inteleg avand in vedere ceea ce ati precizat,ca sa fim mai directi, este o" persoana dezirabila" .... mai mult cred ca intelegeti singur!
Incercati sa sesizati entitatea ierarhica superioara ,nu cunosc ce subordonare aveti

Alte discuții în legătură

Contract de management la spitale lorydeny lorydeny Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti daca pe perioada interimatului de manager la spitale se incheie contract de management in care sa mentionez \\" ... (vezi toată discuția)
Contract administrare RSB RSB Va rog frumos sa-mi spuneti daca pe perioada in care este numit un director medical interimar in spital, se incheie contract de administrare cu managerul ... (vezi toată discuția)
Numire interimar in functie de conducere Horeaandres Horeaandres Buna ziua, am ocupat o functie de conducere(manager) intr-un spital, in urma cu 3 ani prin concurs, inainte de expirarea mandatului atat consiliul de ... (vezi toată discuția)