avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua

Am un unchi care a decedat si nu are pe nineni, (copii, frati,nepoti,)sotia a decedat in urma cu 4 ani si nu sa facut succesiunea( ea are 2 frati) in situatia acesa pe cine trebuie sa chemam la succesiune ?
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 15:51, 11 Septembrie 2016
pe cei doi frati ai sotiei, care trebuiau sa fi acceptat succeiunea in termenul de optiune succesorala- 1 an de la data decesului,
Se va face o dezbatere pe mostenirea sotiei, apoi dezbaterea pe mostenirea unchiului. Asigurati-va insa ca faceti parte din clasele de mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, am o intrebare. Unchiul meu a decedat acum 24 ani, iar mama mea a decedat la trei luni dupa unchi, in casa raminind sotia lui ei neavind copii. ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu se realizeaza o succesiune? vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua , Doresc sa va prezint urmatoarea situatie , la care va rog sa ma ajutati cu o clarificare : Daca sotia unui cuplu fara copii a decedat si exista 4 ... (vezi toată discuția)
Mostenire drepturi de autor -nepoti de unchi cdga_2007 cdga_2007 Unchiul meu a decedat anul trecut la sfarsitul lunii februarie.A fost casatorit dar nu a avut copii. Sotia este supravietuitoare.Suntem cinci nepoti din partea ... (vezi toată discuția)