Buna ziua, as dori sa ma lamuresc cu unele aspecte legate de plata pensiei alimentare in urmatoarea speta. Mentionez ca nu sunt familiarizat cu termenii specifici.
Am introdus actiune de divort la inceputul lunii iunie 2016, sotia nefiind de acord sa finalizam divortul prin mediere. eu si sotia avem doi copii unul minor si unul major (14 sin respective 18 ani). In actiunea inaintata de mine am specificat ca voi plati pensie de intretinere de 25% din venit pentru minor, stiind ca copilul major trebuie sa introduca personal cerere in instanta pentru procentul cuvenit ei pentru plata pensia de intretinere. Fapt ce sa si intamplat, fiica mea introducand actiune separata (in alt dosar) si cerand un procent tot de 25%. In atare situatie instanta poate stabili la plata unui procent mai mare de 1/3 din venitul meu realizat pentru ambii copii? Mentionez ca in cererea pentru pensie alimentara fiica mea majora argumenteaza cu nevoile financiare pentru educarea si scolarizarea in invatamantul superior, ea avand fiind in clasa a 12-a la liceu. As mai vrea sa specific faptul ca eu sunt nevoit sa fac si unele cheltuieli suplimentare suferind de o boala cronica autoimuna (medicatie, internari). Poate instanta stabili un procent mai mare decat prevede legea? Multumesc anticipat!
Dacă cere 1/4 din veniturile dvs trebuie să arătați instanței de judecată că mai plătiți pensie pentru încă un copil astfel că solicitați ca pensia pentru fiică să fie de 1/6 din venituri. Dacă pensia stabilită pentru minor este de 1/4 puteți solicita ca aceasta să fie redusă la 1/6.
Pensia alimentara
vsandu
BUNA ZIUA! AM UN COLEG CARE A DIVORTAT DE SOTIE SI PANA ACUM A PLATIT PENSIE ALIMENTARA IN PROCENT DE 25% DIN VENITURI. ACUM SOTIA L-A DAT IN JUDECATA PENTRU ... (vezi toată discuția)