avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor

Buna ziua,
Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e comuna.
Una dintre problemele mele e faptul ca fostul meu sot ma denigreaza in fata copiilor, atunci cand acestia se afla la el.
Cateva exemple:
- discută cu prieteni, de fata cu copiii, despre certurile dintre noi, despre scandalurile dinaintea divortului, despre cat sunt eu de vinovata de acest divort, etc. L-am intrebat de ce a facut asta, de fata cu copiii, iar raspunsul lui a fost ca nu avea ce face daca copiii erau acolo...
- lasa copilul de 6 ani sa asculte inregistrarile audio ale „discutiilor” dintre noi, pe care le-a facut fara stirea mea, inainte de divort. Motivatia lui a fost ca si coplilul trebuie sa stie. Copilul a ascultat, cred, de multe ori aceste inregistrari, deoarece a ajuns sa imi redea dialoguri intregi din conversatiile avute pe inregistrari.
- fiicei mele ii reproseaza zilnic ce mama rea are si cat de multi bani a investit el in casa mamei mele, pentru ca el avea un salar mai mare decat mine. Atunci cand aceasta a ripostat, cerandu-i sa inceteze cu acuzatiile, ca nu e treaba ei si sa le rezolve cu mine, tatal ei a facut-o crizată si i-a recomandat o vizita la psihiatru. Fata nu mai rezista psihic, nu mai vrea sa mearga la el. Vine acasa si plange si ma roaga sa nu o mai oblig sa mearga la el.
- atunci cand copiii sunt la el iar eu ii sun, acestia sunt obligati sa puna telefonul pe speaker, sa auda toti ce vorbim.
Nu e vorba de violenta fizica, insa violenta verbala si cea emotionala e prezenta.
Intrebarea mea e : Ce ar trebui sa fac? Cui sa ma adresez?Cu el nu se poate discuta. Mi-a spus ca ma va face sa sufar toata viata si stie ca ma poate rani doar prin intermediul copiilor. Asa ca se foloseste de ei pentru a ma rani pe mine. Din punctul lui de vedere nu le face nimic rau, insa eu vad cum vin acasa copiii....mai ales fiica mea care e mai mare si intelege, mai ales ca a vazut prin ce am trecut inainte de a ajunge la divort. Ma deranjeaza si faptul ca ii baga in cap celui mic tot felul de idei, iar cand vine acasa spune despre sora lui ca e rea si crizată, iar eu nu sunt o mama buna. L-am intrebat de ce vorbeste asa, iar el a spus ca „asa spune tata”.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2016
annaluk, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:09, 13 Septembrie 2016
againstPAS a scris:

Denigrarea mamei de catre tata se trateaza in acelasi fel ca si denigrarea tatalui de catre mama. Nu exista diferentiere.


In ce fel? Cui ne putem adresa in aceasta situatie? In afara de DGASPC, va rog (o institutie cu atributii doar pe hartie). Nu se rezolva nimic daca te adresezi acestei institutii in aceasta speta..
As incerca o actiune in daune pentru denigrare. Poate cand se ajunge la buzunarul denigratorului, se va opri din denigrare, daca bunul simt, educatia si respectul ii lipsesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2016
againstPAS, utilizator
againstPAS, mă tem că dvs. dezinformaţi.
În primul rând, denigrarea este de fapt calomnie, care întâmplător nu este incriminată penal.
În civil, s-ar putea cere daune, dar reclamantul trebuie să demonstreze că a fost denigrat şi să precizeze pierderea materială cauzată de denigrarea respectivă, ori spusele copiilor nu pot fi luate în seamă, fiindcă - nu-i aşa? - copiii nu au discernământ :)
Altfel este situaţia când minorul refuză să plece în vizită la părintele cu dreptul la relaţii personale.
Chiar în situaţia prezentată, dacă copiii nu mai vor să plece la tata, tot dumneavoastră veţi fi acuzată că aţi denigrat pe tata, fiindcă FAPTELE VORBESC: copiii refuză să plece cu tata, deci numai mama e aceea care a denigrat pe tata, nimeni altcineva.la orice psiholog vor fi trimişi copiii şi mama, se va constata alienarea parentală din partea mamei.
Asta e realitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt în proces de divort din 2022, avem 2 fetite ... Karla Loredana Karla Loredana Bună ziua, sunt în proces de divort din 2022, avem 2 fetite de 9 ani și 5 ani, prin ordonanta presentiala cea mica îmi este încredințată, cea mare ... (vezi toată discuția)