avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport fara buletin/certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport fara buletin/certificat nastere

Am o situatie putin mai bizara...In iulie am aplicat pentru schimbarea numelui de familie..din motive personale...Locuiesc in Anglia de ceva ani si mi-a fost destul de greu sa vin in Romania sa fac aceasta cerere. Am plecat inapoi, imputernicind pe cineva sa poata ridica raspunsul...Am venit inapoi in vacanta si decizia inca nu a fost luata de Presedintele Judetean si am aflat ca este la el in mapa la semnat si mi s-a spus sa astept ca nu se poate face nimic desi eu trb sa plec inapoi si nu am mult timp disponibil. Azi, m-am trezit ca nu imi mai gasesc portofelul unde aveam pasaportul. Si, sunt blocata aici...M-ar interesa sa stiu daca pot face un pasaport in Romania fara buletin (pentru ca am domiciliu in Anglia) si fara certificat de nastere...bazat pe un act de la politie care sa dovedeasca ca am pierdut tot. Sau daca pot apela la cineva sa se grabeasca cu certficatul de nastere.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:17, 12 Septembrie 2016
Sunati la un consulat roman sau luati legatura pentru a va face documente de calatorie temporare.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2016
tgeorgescu, utilizator
Nu puteti calatori inapoi in Anglia pe baza unui -document de calatorie temporar-. In privinta deciziei de schimbare de nume va trebui sa asteptati. Daca se afla in mapa de semnat e clar ca nu mai dureaza prea multe zile. Puteti sa solicitati pentru inceput o carte de identitate provizorie de la serv. de evidenta, pe baza careia sa solicitati eliberarea certificatului de nastere. Daca locul de domiciliu coincide cu cel de nastere puteti solicita direct cartea de identitate. Fireste ca aceasta va fi eliberata tot pe vechiul nume. Daca ati renuntat la domiciliul din Romania si nu mai aveati buletin romanesc ci doar pasaport CRDS va trebui sa luati legatura cu cei de la pasapoarte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)
Traiesc in marea britanie, nu am carte de identitate si pasaprotul este expirat. MariusAlex11 MariusAlex11 Am 18 ani, am terminat colegiu in Marea Britanie si acum am vrut sa ma duc la universitate dar nu mi sa facut buletinul pt ca am trait aici de 10 ani si ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate in regim de urgenta pentru cei stabiliti in alte tari ioni9155 ioni9155 Buna seara, Sunt stabilit de 14 ani in Anglia, iar buletinul si pasaportul romanesc sunt expirate, singurele acte valabile fiind pasaportul britanic si ... (vezi toată discuția)