Va scriu deoarece am nevoie de sfaturile dumneavoastra. Situatia este urmatoarea:
Eu si sotul meu dorim sa construim o casa. Deoarece nu avem toti banii necesari pentru a face acest lucru singuri si nu gasim sa cumparam un apartament care sa corespunda dorintelor noastre si sa aiba un pret corect pentru cum arata, ne-am gandit sa facem un imprumut prin programul Prima Casa, cu care sa cumparam apartamentul parintilor lui. Cu banii obtinuti, am construi casa respectiva. Probabil o sa suplimentam suma obtinuta.
Problema care se pune este urmatoarea: cum ar trebui sa procedam astfel incat sa fie toata lumea linistita si impacata ca, la un eventual divort, acel apartament care, in mod normal, ar fi mostenirea lui, sa nu intre in masa bunurilor partajate? De asemenea, cum ar putea sta parintii lui linistiti ca nu i-am da afara din casa?
Nu vreau sa aiba cineva indoieli atunci cand propunem acest lucru parintilor.
Orice este posibil, omul se schimba in timp si de aceea vreau ca toata lumea sa doarma linistita seara.
Va mutumesc pentru sfaturi!
Nu știu de ce are impresia Cătălin ca e interzisa tranzacția intre rude, mai rău..ca e infracţiune... În realitate, nu e nimic ilegal. Puteți cumpăra prin prima casa ce imobil doriți, citiți legea și vedeți condițiile.
Tranzactiile intre rude nu sunt in niciun caz ilegale, doar ca nu toate bancile le accepta. Eu am achizitionat anul acesta prin programul Prima Casa apartamentul mostenit de tatal si unchiul meu (ei avand chiar si domiciliul declarat la adresa apartamentului ce se afla in discutie). A fost nevoie doar sa demonstrez in acest caz faptul ca vanzatorii aveau si alte proprietati (imobile cu destinatia de locuinta). A durat putin mai mult pana am primit avizele de la banca si de la Fondul de Garantare, dar nu am intampinat nicio problema.
Sunt intr-o situatie similara, am cumparat prin Prima Casa apartamentul socrilor pentru ca acestia sa aiba bani sa modernizeze o casa pe care o vom folosi noi.
Deci da, nu este nicio problema sa cumparati de la rude, banca este constienta si accepta acest lucru, se face o evaluare de catre evaluatorul bancii, deci pretul n-are cum sa fie nejustificat...
Multumesc tuturor pentru informatii. Stiam ca se poate cumpara apartamentul parintilor prin Prima Casa. Avem cunoscuti care au procedat astfel.
Situatia complicata necesita mai multe informatii care puteau ajuta.
Cum a spus si doamna gi-jane2, nu avem o cale prin care toata lumea sa fie linistita. Cineva va trebui sa stea de veghe...
O solutie trebuie sa fie, numai ca trebuie cautata cu atentie.
Nu am intrebat, parintii vor ca celalalt baiat al lor sa nu mai mosteneasca nimic, care e pozitia in legatura cu fratele ?
Oricum, important e ca parintii sa fie de acord cu ideea, apoi ramane de vazut daca se gasesc solutii de acceptat pt fiecare parte.
Donatie
IoanSim
Va rog a ma ajuta cu cateva informatii, in ceea ce priveste o donatie pe care vreau sa o fac:
Sunt casatorit de peste 10 ani, nu am mai fost casatorit, nu am ... (vezi toată discuția)