avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota tva la facturile de avans
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota tva la facturile de avans

Sunt dezvoltator imobiliar si vand apartamente. Clientii sunt persoane fizice care in baza unui ANTECONTRACT si unui AVANS BANESC minim de 2.250 lei isi rezerva unul dintre apartamente. Pentru acest avans banesc eu intocmesc factura de AVANS. INTREBARE: Cu ce cota de TVA (20% sau 5%) intocmesc factura de AVANS care are suma totala de 2.250 lei, stiind ca cumparatorul respecta toate conditiile legale sa achizitioneze apartamentul cu 5% TVA cand vor fi gata actele de banca si apartamentul finalizat (maximum 4 luni de la antecontract)?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: infoconsult , Consultant fiscal 18:49, 16 Octombrie 2016
Cu 5% daca indepl. toate conditiile si dvs.detineti toate documentele in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva platit de cetatenii straini la achizitia unui apartament brily91 brily91 Stimati domni, ginerele meu, cetatean brazilian, casatorit cu fiica mea, au incheiat un ctr de rezervare apartament in suprafata utila de 102 m.p. la pretul de ... (vezi toată discuția)
Tva imobiliare de la 19% la 5%, antecontract semnat in 2021, blocul se finalizeaza 2022 ElenaC84 ElenaC84 Buna ziua, Am dat avans pentru un apartament cu 3 camere intr-un bloc in constructie cu termen de finalizare in 2022 (pret apt 116k+TVA 19% =137.000) . ... (vezi toată discuția)
Am incheiat un antecontract pt un apartament nou Ramona Blidaru Ramona Blidaru Buna ziua, Am incheiat un antecontract pt un apartament nou in 2022. Am preluat deja apartamentul dar nu am finalizat actele deoarece dezvoltatorul nu are ... (vezi toată discuția)