BX a scris:
...Acestea emit o radiatie semnificativ mai mare decat telefoanele mobile si sunt foarte pericoloase.
..... Eu asa am procedat si am sinugra asociatie din tot orasul cu pierderi 0mc la apa.
Eu stiam ca sunteti om serios, dar se pare ca m-am inselat.... ce radiatie periculoasa visezi omule, cum sa fie mai periculoase decat telefoanele mobile? Poate te mai documentezi inainte de a scrie despre lucruri la care nu te pricepi.
In ce oras este aceasta asociatie in care nu aveti diferente la apa? Poate ne ziceti si cat costa un asemenea apometru, cu DN 15 si clasa C si cum faceti sa cititi toti odata apometrele si mai ales cum le comunicati la asociatie?
..........................
Unul dintre avantajele majore ale apometrelor cu citire radioo este ca acestea pot fi citite in acelasi timp cu citirea furnizorului si toate in acelasi timp (2-3 minute) si am terminat cu fise, fluturasi, SMS-uri, etc.
S-a discutat mai sus si despre dezavantaje, ma rog....
Noi avem implementat un mic proiect - un scara de bloc cu 20 apt si un bloc cu 44 de apt.
Tot sunt diferente, insa total nesemnificative. Apometrele au costat fiecare cam 130 lei/buc., cate unul pentru fiecare apartament (asa este construictia), iar serviciul de citire, acum este de 2,08 lei pentru fiecare apometru.
Pe de alta parte, sa stie si cel care baga groaza in oameni cu radiatiile periculoase: acum la aproape orice apometru (indiferent clasa de precizie) i se poate adapta un modul radio, iar nivelul de radiatie, aproape ca nu se poate masura si are frecventa de max. 800 MHz spre deosebire de telefoane care au o banda de functionare cam de la 900 MHz spre 2,4 GHz si cu puteri de ordinul Watilor - unde mai pui ca il lipesti de ureche, pe cand apometrul matale sta in ghena de la baie...