petricadracea a scris:
@ Dan N
Eu am fost parte tehnică si mă bazez pe cunosţtinţele căpătate de-a lungul anilor cât si pe DEX. V-am explicat ce rol au aceste traductoare de măsură şi în ce unităţi de măsură sunt marcate.
Stimate domn, ati deschis un topic pentru a primi ajutor de la cei care au trecut deja prin situatia dvs. Dar se pare ca refuzati parerile altora. Eu nu am scris nimic despre repartitoare de caldura, am scris "repartitor de costuri", asta ati "dedus" dvs. Puteti verifica in postare.
Nu ma mai lansez in argumentarea celor spuse de mine pana acum, va las pe dvs sa "interpretati" LEGEA care spune asa:
Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241 din 22 iunie 2006,
republicată
ART. 3 Jurisprudenta
Termenii tehnici utilizaţi în cuprinsul prezentei legi se definesc după cum urmează:
e) sistem public de canalizare - ansamblul construcţiilor şi terenurilor aferente
instalaţiilor tehnologice, echipamentelor funcţionale şi dotărilor specifice, prin care se
realizează serviciul public de canalizare.
Nu constituie reţele publice:
- reţelele interioare de utilizare aferente unei clădiri de locuit cu mai multe
apartamente, chiar dacă aceasta este în proprietatea mai multor persoane fizice sau
juridice;
j) repartitor de costuri - aparat utilizat în imobilele condominiale dotate cu instalaţii
interioare de utilizare comune, în scopul individualizării consumurilor şi repartizării pe
proprietăţi/apartamente individuale a costurilor aferente consumului total de apă
înregistrat la nivelul branşamentului imobilului;
u) contor de branşament - aparatul de măsurare a volumului de apă consumat de
utilizator, care se montează pe branşament între două vane - robinete la limita
proprietăţii utilizatorului; contorul este ultima componentă a reţelei publice de distribuţie
în sensul de curgere a apei;