Detin o casa ( obtinuta de la parinti prin donatie).
In aceasta casa sta de cativa ani o familie , cu care nu am incheiat nici un contract de inchiriere . Ne-am inteles verbal ca ei sa plateasca energia electrica si ce alte cheltuieli mai sunt de facut cu intretinerea.
Anul acesta m-am inteles cu ei sa le vand lor aceasta casa . Eu s-au oferit sa imi dea in rate banii dar le-am zis ca vreau totul intr-o singura transa . A ramas ca anul urmator dupa Pasti sa imi dea banii si sa incheiem actul de vanzare -cumparare.
Am primit insa semnale ca acestia nu ar fi chiar seriosi si ca nu prea au de unde sa stranga banii . Intrebarea mea e ce pot face in aceasta situatie ?
Eu vreau sa vand neaparat acea casa la anul . Daca acestia nu reusesc sa stranga banii ii pot da afara si sa gasesc alt cumparator ? Cum pot face acest lucru? Care sunt posibilitatile ? Am nevoie de niste indrumari . Multumesc anticipat .
Dacă nu vor să părăsească casa de bună voie trebuie să îi acționați în judecată pentru evacuarea acestora. Aveți însă în vedere că acest demers juridic durează destul de mult, iar după o eventuală hotărâre favorabilă, în caz că nu vor să părăsească casa va urma procedura de executare silită.
Donatie
Marybel
Buna dimineata! Eu locuiesc in strainatate iar acum cativa ani am trimis parintilor mei bani sa-mi cumpere un teren cu o casa, care la acea vreme erau foarte ... (vezi toată discuția)