avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie si drept de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie si drept de succesiune

Buna ziua,
Speta este urmatoarea: o persoana in varsta, cu sotul decedat si fara copii, are doua nepoate, una de la o sora, alta de la un frate. Atat fratele cat si sora sunt decedati. Fiica surorii, a primit de la matusa, prin contract de donatie, un bun imobil (o garsoniera), oferta de donatie avand o clauza de intretinere. Garsoniera este singurul bun al matusii.
Va rog sa opinati daca dupa decesul matusii, cealalta nepoata, fiica fratelui decedat, poate interveni si ataca in instanta contractul de donatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:01, 12 Septembrie 2016
Buna seara,
De putut poate orice intrebarea este daca are sanse sa castige ceva.
Daca donatia a fost facuta cu resprectarea tuturor prevedrilor legale, inclusiv a art. 30 din Legea 17/2000, si avand in vedere ca fratii nu sunt mostenitori rezervatari (conform art. 1087 C.Civ.), nu poate sa faca nimic in sensul ca nu are sanse de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Donatie-atacabila? dingo21 dingo21 Bunicul a fost recasatorit,in anul 2005 el impreuna cu sotia lui(decedata acum 2 ani)mi-au donat o garsoniera.Mentionez ca ei nu au avut copil in urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la o matusa Bogdan Trandafir Bogdan Trandafir Mătușa mea vrea sa imi lase mie apartamentul ei cat mai este in viata, dar ii este frica ca daca mi-o lasa sa nu ramane pe strada ,De aceea intreb daca ... (vezi toată discuția)