Mătușa mea vrea sa imi lase mie apartamentul ei cat mai este in viata, dar ii este frica ca daca mi-o lasa sa nu ramane pe strada ,De aceea intreb daca exista vreun contract prin care se specifica ca eu voi intra in posesia apartamentului după moarte ,dar as vrea sa mentionez faptul că ea are o stra nepoata care vrea apartamentul si cred ca ar fi in stare sa ma dea si in judecata de aceea imi trebuie si un act neatacabil.
Atunci mergeti la un notar si faceti un contract de vanzare cu uzufruct viagr, discutati cu hotarul, cererii sa va explice exact contractul, toate prevederile din el, il cititi bine si semnati.
Puteti apela si la un avocat pentru întocmirea lui si la fel, daca aveti neînțelegeri cereti sa va explice pe intelesul dvs. toate punctele din acel contract.
Puteti incheia un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager/ cu clauza de intretinere, actul nu poate fi atacat ulterior fiindca str-nepoata nu beneficiaza de rezerva succesorala.
Dar stra nepoata ei a semnată până si cand mătușa a împuternicito pe bunica mea pentru ca sa poate fi îngropată în același mormânt in care este strabunicul ,asta nu inteleg de ce ea a trebuit să semneze (fratele ,lor a murit si ea este frica lui)
Donatie
DanielBa
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cele 2 intrebari pe care vi le adresez.
Matusa mea in varsta de 75 ani, vrea sa-si puna la punct aspectele legate de ... (vezi toată discuția)
Mostenire
aurelica
Buna ziua,
Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu.
Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)