Mătușa mea vrea sa imi lase mie apartamentul ei cat mai este in viata, dar ii este frica ca daca mi-o lasa sa nu ramane pe strada ,De aceea intreb daca exista vreun contract prin care se specifica ca eu voi intra in posesia apartamentului după moarte ,dar as vrea sa mentionez faptul că ea are o stra nepoata care vrea apartamentul si cred ca ar fi in stare sa ma dea si in judecata de aceea imi trebuie si un act neatacabil.
Ati dezbatut succesiunea dupa parintii matusi dvs.?
Daca da si matusa a primit partea dumneaei atunci cu aceasta parte precum si cu bunurile avute poate face ce doreste.
Contractul de care vorbeam mai sus poate fi atacat, cu sanse reale de castig, doar de mostenitorii rezervatari ( copiii, sotia si parinti dumneaei).
Stranepoata nu face parte din aceasta categorie asa ca...
Daca nu au dezbatut succesiunea dupa parintii dumnealor atunci mai bine fac asta inainte de a face acel contract. Daca un mostenitor a decedat inainte de decesul parintilor sai atunci la mostenire vin copiii si sotia acestuia ( poate de aceea ati avut nevoie de semnatura stranepoatei atunci).
Fiecare ia partea ce-i revine din mostenire si poate face ce doreste cu ea...
Daca nu sunt nepoate de fiu/fiica a doamnei, nu intra*
Mostnitori rezervatari sunt doar copiii, sotia si parinti, doar ei pot ataca un contract de genul caruia am vb. mai sus.
Discutati cu notarul.
Donatie
DanielBa
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cele 2 intrebari pe care vi le adresez.
Matusa mea in varsta de 75 ani, vrea sa-si puna la punct aspectele legate de ... (vezi toată discuția)
Mostenire
aurelica
Buna ziua,
Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu.
Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)