avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... apostila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

apostila

Bun gasit. Spuneti-mi va rog daca este necesara apostila pe o hotarare de divort definitiva si irevocabila in situatia in care partile, respectiv fiica mea traieste la Londra, iar fostul ginere este cetatean american. Casatoria precum si divortul au fost facute in Romania. Ca sa poata folosi amandoi acest act in tarile in care traiesc e nevoie de apostilare si care sunt pasii in conditiile in care nu am inputernicire de la fiica mea sa ma ocup de rezolvarea acestei probleme.
Va multumesc.
Toate cele bune.
Gabriela.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 08:14, 13 Septembrie 2016
Da este necesara apostila. Pentru aceasta veti merge mai intai la judecatoria care a eliberat sentinta, dupa care la tribunal. Sa apostilati 3 ex.pentru fiecare dintre parti, iar una sa ramana la dvs. in caz de nevoie. Cred ca puteti sa apostilati dvs. si fara imputernicire fiind ruda de gradul I cu una dintre parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie si emigarare a mea si a copilului meu provenit din concubinaj 12345ff 12345ff Eu doresc sa ma casatoresc cu un cetatean american si sa ma stabilesc definitiv in SUA impreuna cu fiul meu. Eu traiesc deocamdata in Romania. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Acte necesare casatorie germania sce76 sce76 Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Un prieten al meu, acum cetatean german, casatorit in Ro, a divortat(el a cerut desfacerea casatoriei, la Tribunalul Brasov,) ... (vezi toată discuția)
Legalizarea divortului extracomunitar stoianav stoianav Buna ziua! As dori o lamurire daca este posibil, la problema mea si anume: Am fost casatorita cu un cetatean japonez, de care am divortat in mai 2012. ... (vezi toată discuția)