avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare de drept

Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.
-In 11.10.2012 am fost condamnat la 2 ani cu suspendare si 4 ani termen de incercare, pentru refuz de probe biologice si ultraj iar in 29.01.2013 am fost condamnat din nou cu suspendare pentru ultraj pentru o fapta concurenta cu cele precedente, mentionez ca a ramas pedeapsa data in prima instata si acelasi termen si pedeapsa.Cand intervine reabilitarea de drept?Mentionez ca am consultat 3 avocati fiecare avand raspunsuri diferite.Va rog mult astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:14, 13 Septembrie 2016
Da, e pe VCP, hot e din 2012, 2013, faptele dinainte de ..., iar LPA-ul asa stipuleaza in art 15, că - regimul suspendarii este cel prevazut de codul penal din 1969
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2016
Marian Bucur, Avocat
deci cum sunt reabilitat ? dupa noul cod penal sau dupa cel vechi ?
@av_stagiar2014, Da, insa limita pentru reabilitarea de drept pe vechiul cod era de un an cu termen de reabilitare tot la 3 ani, in conditiile in care condamnarea a fost de doi ani, adevarat cu suspendare. Cred ca se poate admite ca fiind aplicabil art.86 Vcp, insa ar trebui sa stim si cand a fost savarsita cea de-a doua infractiune in acest caz.
zice ca in 29.01.2013 a fost condamnat pentru a 2 a fapta, asa am retinut eu.
Asa este, insa spuneam cu privire la fapta si nu la hotararea data, asa cum reiese din text:
"Dacă cel condamnat nu a savirsit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare ..."

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept - vcp / ncp l768709 l768709 In Mai 2013 am fost condamnat la 2 ani cu suspendare conditionata cu 4 ani termen de incercare. M-ar ajuta o opinie documentata despre posibilitatile de ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspend. cond. a execut. ped.- termen de incercare, reabilitare ionutadi ionutadi Pe 01.06.2010 am primit 2 ani cu suspendare pe o perioada de incercare de 4 anii.Daca reabilitarea,conform art.82 incepe de la ramanerea definitiva a ... (vezi toată discuția)