avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt gravida si beneficiez de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt gravida si beneficiez de somaj

Buna ziua,

O intrebare as avea si eu.
Postul pe care il ocupam a fost desfiintat si bineinteles ca mi-am bagat somajul, problema este ca la un interval de o saptamana am aflat ca sunt gravida.
Mentionez ca la fostul loc de munca am o vechime de 6 luni cu un salariu de 935 lei net si acum beneficiez de somaj 9 luni cu o suma de 430 lei.
Care sunt obligatiile mele acum fata de ANOFM? Trebuie sa duc dovada ca sunt gravida dar primesc in continuare 430 lei timp de 9 luni?
Care sunt demersurile ce trebuie sa le fac pentru a beneficia de CCC?
Si cum se calculeaza indemnizatia raportata la banutii pe care ii iau.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 13 Septembrie 2016
Va redau din mesajul colegului nostru :

tudorvaleriu a scris:

.......
B) - Va inregistrati la Agentia de Somaj.
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia, in continuare, deconcediu de maternitate si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

4. Lista cu actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC o procurati de la Primaria de sector unde veti depune actele apoi.


www.avocatnet.ro/content/for...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii si depunere de dosar Geagu Oana Geagu Oana Am un SRL ,am angajat o persoana peste 58 ani si urmeaza sa angajez un somer de 9 luni(vechime somaj) ce trebuie sa fac ca sa beneficiez de reducerea sau ... (vezi toată discuția)
Cat este somajul lungu_iulia lungu_iulia Cum se calculeaza somajul? Ce procent din salariu se calculeaza? Este in functie de venit? (vezi toată discuția)
Somaj/indemnizatie crestere copil mariamaria1982 mariamaria1982 Buna ziua, am rugamintea de a imi raspunde la cateva intrebari. Din 5,04,2016 lucrez la o firma.In sept 2016 am aflat ca sunt insarcinata.La 9 sapt am ... (vezi toată discuția)