Buna ziua.
Am un ap la vanzare si am un client care mi a propus urmatoarea schema:
Sa declaram ca am primit 8000 E la notar - desi el nu o sa imi dea banii pentru ca sa apara la banca cum ca a avut el avansul.
Iar banca sa imi dea mie apoi valoarea apartamentului.
Deci el zice ca nu are avans si vrea prin metoda asta sa ia ap doar cu credit.
Insa intrebarea mea este daca aceasta poate fi o schema sa imi ceara apoi cei 8000E.
Le-am spus initial ca sunt de acord daca stipulam la notar ca cei 8000E nu se inapoiaza in absolut nici un caz.
Insa tot ma tem sa nu fie vre-o schema..
În primul rând, v-aş sugera să scrieţi vreo, vreun, legat! mulţumesc!
Da, practica aceasta este destul de întâlnită, clienţi care vor oarecum "ilegal" să obţină un credit mai mare decât le-ar acorda banca. Părerea mea este că dacă scrieţi în contract că va pierde avansul achitat, tot nu este sigur că nu v-aţi putea trezi cu un proces în instanţă pe acest motiv, în situaţia în care banca nu-i acordă totuşi creditul...atâta vreme cât oricine este liber să acţioneze în instanţă pe oricine. (nu neaparat că ar putea câştiga restituirea avansului, dar este de ajuns să vă poarte pe la termene...că va trebui să vă apăraţi...asta în ipoteza în care s-ar întâmpla o asemenea măgărie...dar merită a fi luată în vedere, devreme ce personajul respectiv deja încearcă să minciunească şi banca...şi vă ia de complice)
Mai departe, cred că analiza şi alegerea vă aparţine exclusiv! (sunt cazuri în care totul se termină cu bine şi vânzătorul este mulţumit că şi-a vândut apartamentul şi cazuri...care se pot complica, aşa cum vă spuneam mai sus)