avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Desemnare tutore legal minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Desemnare tutore legal minor

Buna ziua. Detin custodia definitiva si irevocabila a fiicei mele in varsta de 6 ani, cu dreptul de a calatori oricunde si a lua decizii pentru ea FARA acordul tatalui (sentinta a fost pronuntata in Spania pentru ca locuiam acolo toti 3 atunci; si ulterior recunoscuta prin execuator in Romania). In Spania mi-au dat si un document numit Titlu de familie Monoparentala. Minora a crescut doar cu mine de la varsta de 3 luni, tatal nu a mai platit pensia alimentara si munceste in Spania acum.
Pot sa numesc tutor pe tatal meu, pentru ca in cazul in care eu am un accident sau nu mai sunt in viata, sa detina dansul drepturile de decizie pentru fiica mea?
Cel mai recent răspuns: Gabi1982 , utilizator 18:20, 27 Octombrie 2016
Puteti sa alegeti una din variantele astea -sa numiti la notar pe cine doriti, ramane de vazut daca se va respecta.
- sa nu faceti nimic si in cazul decesului dvs, tatal dvs poate cere ca dansul sa exercite autoritatea parinteasca.
-sa faceti un testament, oricum e mai bun decat nimic. Va zic de testament ca sa puteti dezvolta si motivele pt care credeti dvs ca tatal dvs e mai potrivit sa ingrijeasca de minor decat tatal.
Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura exequator ana s ana s Buna. Am in posesie sentinta spaniola legalizata cu apostila de la Haga (sentinta in care mi se da custodia fiicei mele cu dreptul de a calatori fara acordul ... (vezi toată discuția)
Cum sa-mi protejez patrimoniul de partener danielaale danielaale ,,Partenerul\'\' cu care am o fetita, nefiind vreodata casatorita cu acesta, are intentia sa beneficieze de bunurile mele doar pentru ca este trecut ca tata in ... (vezi toată discuția)
Tutela minor lifuirinamargareta lifuirinamargareta Sint divortata si am copii minori,fiica mea va implini la anul 18 ani ma intereseaza daca o pot numi tutore cit sint in viata (am un baiat de 6 ani),tatal nu ... (vezi toată discuția)