Buna ziua, ca sa nu deschid un nou subiect, voi continua aici.
Revin la vesnica problema a calcului pensiei. In noua decizie primita, s-a luat in consideratie doar unul din punctele evidentiate de mine pentru recalculare.
Va rog sa ma indrumati in urmatoarele probleme:
1.-Completarea gresita (in urma cu 32 ani) a carnetului de munca si anume: din cauza unui decalaj pe inaltime intre pagina din stanga si cea din dreapta, pagina din stanga fiind tiparita mai jos cu 1,5 cm decat cea din dreapta, persoana care a completat CM "a sarit" o linie din stanga dar a completat-o corect in dreapta. O eroare umana, fireasca dar daca era descoperita mai devreme, se putea corecta atunci. O pagina din CM contine 8 linii, la mine a fost "sarita" linia a 4-a pe pagina din stanga. Urmatoarele completari s-au facut pe pagina pastrandu-se aceasta eroare. jA rezultat pagina din stanga cu linia a 8-a ramasa necompletata iar pagina din dreapta cu cele 8 linii complete.
La citirea mai putin atenta a celor 2 pagini, privirea "sare" de pe linia 3 stanga pe linia 4 dreapta. Si asa am pierdut o perioada de salariu marit. Cine citeste cu atentie, nu poate sa nu se intrebe de ce pe stanga ultima linie este necompletata iar pe dreapta sunt toate completate. Pe adeverinta eliberata de societatea care a preluat intreprinderea unde am lucrat in perioada respectiva, salariul este completat corect.
-Completare a gresita a CM s-a mai facut si in alta perioada, alt angajator, intre 1994-2001. Aici sunt toate campurile complete dar modul de calcul este gresit. Se poate observa neconcordanta intre adeverinta eliberata de angajator si CM.
In ambele situatii descrise mai sus se observa greselile la compararea CM cu adeverintele de venituri. Oare de ce se mai cer adeverintele daca nu sunt luate in consideratie?
Am evidentiat cele 2 situatii in contestatie dar fara rezultat.
Intrebarea mea este: cum sa procedez pentru a beneficia de un calcul corect al pensiei? Nu caut vinovatul, caut rezolvarea.
2.-Situatia este descrisa aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Voi face o noua contestatie, oare pe langa cele expuse mai sus pot cere sa se recalculeze pensia tinandu-se seama si de adeverinta de venit cere nu exista initial in dosarul de pensionare?