avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reamenajare lifturi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reamenajare lifturi

Buna seara stau intr-un bloc 6/7 si presedinta vrea sa modernizeze liftu si a pus un afis mare in care cere la propietarii copii, contract casa insotit de schita desenata a spatilor inscrise.copie extract carte funciara,copie act indentitate cine sta la tine in casa .Este normal sa ceara asa ceva doar pentru modernizarea liftului????
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:10, 14 Septembrie 2016
N-are legatura una cu alta.
Cerea catre proprietari de acte si declaratii e normala si conforma legii, iar reparatia liftului se face daca e necesara deoarece este o obligatie a asociatiei de a intretine si repara proprietatea comuna.
vulpita24 a scris:
...presedinta....cere la propietarii copii, contract casa insotit de schita...

Este obligatia fiecarui proprietar, conform legii 230/2007 sa depuna copia actului de proprietate la asociatie. Asociatia foloseste dateledin aceste actede proprietatea ori de cate ori este cazul, iar repartizarea cheltuielilor cu reparatia, modernizarea sau intretinrea liftului se face pe cota indiviza (suprafata utila) a apartamentului asa cum este scrisa in actul de proprietate. Administartia corecta se face pe baza actelor si nu pe spusa unui proprieatar sau altul ca apartamentul lui este la scara, etajul, ca are 50 sau 90 metri patrati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corecta plata reparatiei unor parti comune asociatiei de proprietari in aceasta situatie? allexall allexall doresc sa cnosc daca este normal sa platesc reparatia partilor comune la o asociatie de proprietari unde nu am intrare comuna, curentul e separat si e ... (vezi toată discuția)
Venituri din antene monicameleru monicameleru Din chiria antenelor de pe terasa blocului s-au strans ceva bani de 4 ani .Anul trecut in martie a avut loc Adunarea Generala si proprietarii au stabilit sa ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in cartea de imobil miaunik1968 miaunik1968 Buna seara! Am si eu o nelamurire cu privire la inscrierea in cartea de imobil. In cazul in care nu am viza de flotant si locuiesc de multi ani intr-un ... (vezi toată discuția)