avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea minorului,motiv de santaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea minorului,motiv de santaj

Buna seara,am si eu trei intrebari.Copilul minor este incredintat tatalui iar mamei ii este incredintat doar in timpul vacantelor.Mama este in alta tara din Europa,lucreaza acolo cu contract de munca.Intrebarile mele sunt:
1.Pt.a lua copilul ,mama,in timpul vacantelor la ea (in afara tarii),e nevoie de acordul tatalui?
2.In aceasta varianta daca tatal isi da acordul pana la o anumita data din vacanta iar mama intarzie sa-l aduca cu o saptamana(dar incadrandu-se in vacanta)ce se poate intampla?daca tatal este pus pe amenintare tot timpul.Mentionez ca minorul este adus dupa expirarea acordului cu o saptamana deoarece atunci a gasit bilet disponibil cu avionul dar in acelasi timp se incadreaza in perioada vacantei ,cand i-a fost incredintat copilul.
3.In perioada vacantei cine plateste pensia alimentara ?tatal sau mama ?in varianta ca minorul a fost incredintat pe perioada vacantei mamei?
Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns oficial.
Este nevoie de acordul tatalui caruia i s-a incredintat minorul. O asemenea situtatie dat fiind cazul fortuit nu poate avea repercursiuni asupra mamei. Nu este reglementata legala o asmenea situatie insa este de presupus ca pe perioada lunilor cit se afla la parintele carui nu i-a fost incredintat sa nu plateasca pensie
Sigur , vointa mentionata intr-o procura notariala , care consfinteste acordul parintelui caruia i-a fost incredintat e obligatoriu in vederea parasirii tarii cu minorul.Pensia de intretinere va fi platita de cel caruia ii incumba obligatia , mentionata in hotarare judecatoreasca.

Va fi savarsita infractiunea de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorilor.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc,sa inteleg ca pensia alimentara se plateste tatalui si in lunile cand minorul este incredintat mamei(in perioada vacantei)?Se numeste "infractiune"chiar daca mama tine minorul in timpul vacantei (cand i-a fost incredintat)dar depaseste cu cateva zile acordul notarial?Biletul fiind luat cu o luna inainte de plecare.
Multumesc,
Buna ziua,
d-na consilier Stoica va multumesc pt.raspuns,va rog sa-mi confirmati daca raspunsul pe care l-ati dat dvs. l-am interpretat corect.
O zi buna,
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
marriag, utilizator
Se plateste pensia , chiar in lunile de vacanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu un minor alinaralu alinaralu As avea o intrebare: Am o prietena care vrea sa iasa din tara cu fetita ei in varsta de 3 anisori. Prietena mea sa judecat pentru pensia alimentara a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara florinmantescu florinmantescu Buna ziua, Am citit multe despre divort, partaj, custodia copilului, dar pe masura ce citesc, imi dau seama ca nu inteleg anumite lucruri. De aceea vin ... (vezi toată discuția)
Procura pt copil papic papic in cazul in care parintii sunt divortati, copilul este nascut dupa divort dar recunoscut la notar de tata,purtand numele tatalui care plateste pensie ... (vezi toată discuția)