avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constituirea unui fond de penalitati.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constituirea unui fond de penalitati.

buna ziua, as vrea daca se poate sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema si anume : am avut un locatar restantier la plata cheltuielilor lunare pe un an de zile, in care s-a aplicat o penalitate de 0,2% / zi,pentru fiecare luna restanta si aceasta suma a fost achitata in intregime de catre locatarul restantier. Ce as dori sa ma lamuriti pe mine este ca : penalitatea din toata suma restanta poate fi constituita intr-un fond de penalitati din care asociatia de locatari sa poata plati furnizorii cu care are incheiate contracte (apa, salubritate, electricitate etc). Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:43, 14 Septembrie 2016
Potrivit art. 25 alin. (2) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007, sumele rezultate din aplicarea penalităţilor de întârziere vor face obiectul fondului de penalităţi al asociaţiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor impuse asociaţiei de proprietari de către terţi şi pentru cheltuieli de reparaţii ale proprietăţii comune sau pentru alte cheltuieli de natură administrativă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)