Buna ziua,
Ma ajutati va rog cu un model de contestatie a expertizei bunurilor mobile si imobile intr-un proces de partaj. Povestea pe scurt: ea a depus expertiza bunurilor mobile si imobile din care reiese o valoare mult mai mare a acestora. Eu vreau sa contest aceasta expertiza. Multumesc anticipat.
Model de contestatie nu veti gasi. Scrieti, dupa datele de identificare, de ce contestati expertiza depusa si depuneti documentul la arhiva tribunalului, pentru dosarul nr. ....., in care parti in proces sunt ......, cu nr. de inregistrare/ data.
Mentionati, citez: "... ea a depus expertiza bunurilor mobile si imobile din care reiese o valoare mult mai mare a acestora. Eu vreau sa contest aceasta expertiza."
Fiind vorba de un proces de partaj, "ea" putea depune la dosar o expertiza extrajudiciara. Instanta de judecata poate dispune (la cererea dvs.) o expertiza judiciara, daca depuneti documente certe (facturi, chitante, etc.) care sa va sustina punctul de vedere (valori mai mici pentru bunurile mobile si imobile).
Daca nu detineti documente certe, puteti solicita instantei de judecata sa aprobe efectuarea unei expertize a bunurilor care urmeaza a fi supuse la partaj in vederea stabilirii valorii.
Asa cum am mentionat deja, "ea" nu poate depune un raport de expertiza judiciara, decat daca a fost aprobata expertiza de catre instanta si s-a efectuat de catre un expert desemnat de instanta, fiindu-i stabilite obiectivele.
Desemnarea expertului, obiectivele expertizei si efectuarea expertizei se comunica partilor in proces de catre instanta de judecata. La expertiza sunt convocate prin scrisoare cu confirmare de primire ambele parti in proces.
Dvs. ati participat la expertiza ?