avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune proprietate in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune proprietate in indiviziune

Va supun atentiei urmatoarea situatie: imobilul si curtea in care locuieste socrul meu sunt detinute in indiviziune de acesta (cota 5/8) si de unicul nepot (via sora decedata –mama nepotului, cumnat decedat – tatal nepotului) (cota de 3/8). In ultimii 40 de ani imobilul a fost intretinut/modernizat exclusiv pe banii socrului. Toate taxele aferente proprietatii au fost achitate integral (adica pentru 8/8) de socrul meu in toata aceasta perioada.
Precizez:
- din partea coproprietarilor (cota de 3/8 - sora/cumnat/nepot) nu a existat niciodata dovada unui interes de orice natura.
- nepotul in cauza nu mai este cetatean roman
- imobilul nu poate fi divizat pentru o eventuala locuire in comun cu copropietarul

Va intreb daca exista posibilitatea legala a intrarii in proprietate pe tot imobilul in cazul in care, in eventualitatea unei succesiuni (deces socru), nepotul refuza iesirea din indiviziune sau solicita compensatii (sa zicem exagerate) in schimbul iesirii din indiviziune sau a renuntarii la cota parte (3/8). Poate fi invocata in acest caz uzucapiunea?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vidrag , utilizator 13:39, 14 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate Ghermanviorica Ghermanviorica Soțul și socrii mei au decedat.Am doi copii .Socrii mei au avut teren dat în folosință ,și apoi dat în proprietate cu legea 18/1991.Titlul de ... (vezi toată discuția)
Cum se face mostenirea? MarialuNan MarialuNan Buna ziua. Sotul meu a decedat recent. Dar anul trecut a decedat socrul meu. Sotul are o sora fara mostenitori. Si nu a facut mostenirea dupa socru, ca a spus ... (vezi toată discuția)
Lnstanta de tutela petre_marian petre_marian buna ziua.Va scriu in legatura cu urmatoarea problema.Socrul.meu a ,murit in urma cu 10 ani soacra-mea ramanand sigura intr-un apartament cu 2 camereEiau avut ... (vezi toată discuția)