Ma numesc Mircea Ioan locuiesc in Cluj si am 64 de ani.
Nu stiu cum sa va spun mai pe scurt. Suntem 3 frati eu sunt cel mai mare, fratele miljlociu locuieste in Iasi iar sora cea mai mica, locuieste in casa parinteasca din Bucuresti. Fiecare frate are o treime din casa parinteasca. Din anul 2000 pana in prezent, sora mea din Bucuresti, Inchiriaza camere (casa are 4 camere. In 2 camere locuieste ea si copilul iar celelalte 2, le inchiriaza). Din anul 2000 de cand a inceput sa inchirieze si pana in prezent, sora mea nu ne-a trimis niciodata partea din chirie nici mie, nici fratelui meu din Iasi. In momentul in care i-am spus, sora mea a spus ca n-avem decat sa o dam in judecata daca vrem sa vedem un ban de la ea. Nu am intreprins nimic pana acum contra ei pentru ca, tatal nostru cat a trait a spus sa o lasam ca are si ea greutatile ei. Cat a trait tatal nostru, a locuit cu mine aici in Cluj.
Am fost pentru o perioada scurta in Bucuresti si a trebuit sa locuiesc pentru o perioada scurta (10-11 luni), in casa parinteasca (n-are rost sa va spuin ca scandalurile, erau la ordinea zilei provocate de sora mea). Cat am locuit acolo am observat ca, oamenii pe care-i avea in chirie, plateau chiria, cu banii jos. Ea, nu le dadea chitanta fiscala sau un alt document justificativ (nu cred ca a declarat vre-odata venitul din chirie la ANAF). Vreau sa intreb:
1, Daca pot depune plangere penala pe numele ei pentru furt la Politia sau la parchetul din Cluj. Astfel incat, sa nu mai cheltui banii cu deplasarea si cazarea in Bucuresti.
2.Daca pot depune o sesizare la ANAF Cluj ca cei de la ANAF Bucurest sa verifice daca a declarat sau nu venitul din chirie si daca a platit impozitul respectiv.
3. Daca nu a declarat veniturile din chirie si daca nu a platit impozitul din chirie, stiu ca statul poate pune sechestru pe tot si poate confisca totul. Intrebarea mea in acest caz este: statul imi poate sechestra si confisca apartamentul mei de aici din Cluj chiar daca eu n-am fost partas la furt?
Cel mai recent răspuns:
cyan , moderator
10:18, 16 Septembrie 2016