avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Buna ziua ,
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasi legali pentru pensionare limita varsta barbati , si anume
este angajatul unei asociatii ( privat ) , in luna iulie la implinirea varstei de 65 ani a depus dosaru de pensionare, a primit decizia de pensinare , problema este ca, cu acordul asociatiei isi continua activitatea , deci este angajat in continuare , specificatia respectiva a fost mentionata in cererea de pensionare prin bifarea unei rubrici < sunt asigurat >.
Intrebare : trebuie sa i se intocmeaca un nou contract de munca pe perioada determinata ?
s-au poate continua ativitatea cu contractul vechi ?
trebuie asociatia sa anunte fortele de munca ?
care este procedura in cazul acesta ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:45, 19 Septembrie 2016
Din dosarul depus pentru pensionare face parte ca document si decizia emisa de angajator pentru incetarea CIM. Pentru a lucra in continuare este necesar a se incheia un nou CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

continuarea raportului de munca pana la 65 ani Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire daca se poate. In luna iulie o salariata indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta (61 ani si 1luna),prin urmare CIM ... (vezi toată discuția)
Pensionare femei 65 utilizatorx utilizatorx As vrea sa stiu daca femeile care ar trebui sa iasa anul viitor la 61, conform Anexa 5, au voie sa stea pana la 65??? Iar directorul nu poate face nimic in ... (vezi toată discuția)
Femeie - optiune pensionare la 65 ani. agatateodorescu@yahoo.com agatateodorescu@yahoo.com -In sistem privat: o femeie care opteaza INITIAL pentru pensionarea la 65 ani, poate ulterior sa se pensioneze inainte de implinirea varstei de 65 ani? Cu ce ... (vezi toată discuția)