avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Achizitie vehicul nou defect ulterior - lemon law
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Achizitie vehicul nou defect ulterior - lemon law

Buna ziua,
Am achizitionat un autovehicul nou in urma cu 2 luni pentru o suma considerabila, iar acum 2 saptamani a aparut un zgomot la motor. Am mers cu masina in reprezentanta (de unde s-a cumparat si masina) si s-a constatat ca este spart un furtun care trebuie inlocuit urgent.

Daca nu se inlocuieste, se risca sa se strice compresorul masinii, dar ei au zis ca se mai poate merge cu masina si asa, dar in oras si mai incet. Eu nu pot face asta pentru ca nu stau in oras. Au zis ca vor da comanda de piesa. Am stat cu masina in repaus o saptamana ca sa nu o stric si sa mai pierd alte saptamani in service apoi. La ce zgomot facea imi era frica sa nu explodeze, sincer. Apoi au zis ca mai dureaza inca o saptamana comanda piesei care trebuie inlocuita. Am cerut masina la schimb si mi-au dat una mult mai slab dotata, iar masina am lasat-o la ei.

Apoi au zis ca mai dureaza sa vina piesa inca 2 saptamani. Deci se fac 4 saptamani si eu nu pot merge cu masina in parametrii normali. Nu se stie sigur ca va veni piesa peste cele 2 saptamani. Piesa, un furtun, necesita 4 saptamani sa fie fabricata!!!

Ce se poate face?
In SUA exista niste legi numite in termeni populari "lemon law" (legea lamaii) prin care daca bunul este supus unor defecte repetate sau daca beneficiarul nu poate folosi bunul un numar X de zile, atunci isi poate cere banii inapoi, plus daune morale.

As dori sa stiu daca exista ceva de genul la noi sau daca in astfel de circumstante as avea vreun castig de cauza si nu ar fi o idee rea sa discut cu un avocat.

Cel mai recent răspuns: LDMUNTEANU , utilizator 21:35, 4 Octombrie 2016
449/2003
Aceasta este legea care reglementeaza conditiile acordarii garantiei. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor,va rog frumos mark65 mark65 Este adevat ca atuni cand se schimba o piesa de mare importanta la masina dealer-ul auto trebuie sa schimbe masina? Mentionez ca masina este inca in ... (vezi toată discuția)
Probleme autoturism nou cumparat. artmir artmir Buna ziua. In data de 26.10.2020, am achizitionat un autoturism nou, marca KIA, de la reprezentanta KIA. In data de 28.03.2021, la pornirea autoturismului s-a ... (vezi toată discuția)
Masina in service de 1 luna , nu au facut nimic , eu ce fac? ContSters159316 ContSters159316 Buna ziua am urmatoarea situatie : auto prezenta zgomot ciudat la motor , a fost dus in service si reparat, a fost schimbata turbina , dupa 2 luni , ... (vezi toată discuția)