avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... FUNCTIONARUL PUBLIC POATE FI CHEMAT DIN CONCEDIU ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

FUNCTIONARUL PUBLIC POATE FI CHEMAT DIN CONCEDIU LEGAL LA SERVICIU?CUM?

FUNCTIONARUL PUBLIC POATE FI CHEMAT LA SERVICIU DIN CONCEDIU DE ODIHNA? CARE ESTE BAZA LEGALA?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:27, 25 August 2009
Statutul functionarilor publici(legea 188) nu cuprinde o asemenea dispozitiie insa avind in vedere art. 117 care arata ca aceasta lege se completeaza cu dispozitilwe codului muncii, inseamna ca reglementarea de acolo privind posibilitatea rechemarii salariatului din concediu se aplica si functionarilor publici cu conditia indeplinirii conditiilor cerute de Coedul muncii
Functionarul public poate fi rechemat din concediul de odihna in temeiul H.G. nr. 250/1992. Nu veti gasi in aceasta prevedere o referire strict la functionarii publici, dar la acest act normativ face trimitere O.G. nr. 6/2007, astfel cum a fost modificata prin O.G. nr. 9/2008.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada de preaviz ContSters46197 ContSters46197 Am urmatoarea situatie: Functionar public in perioada de preaviz (2 zile ramase din preaviz) doreste efectuarea concediului de odihna aferent perioadei ... (vezi toată discuția)
Concediere functionar public karina1234 karina1234 buna. este posibila concedierea functionarilor publici conform dispozitiilor codului muncii, avand in vedere ca incetarea raportului de munca este strict ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata cartala cartala poate solicita un functionar concediu fara plata pe o perioada de 2 sau 3 ani, in cadrul aceleiasi instituii? (vezi toată discuția)