avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare de la societate de recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare de la societate de recuperare creante

Buna seara.
Doresc sa va solicit ajutorul intr-o problema legata de o societate de recuperare creante.
Voi fi foarte succint:
- persoana in cauza este soacra mea care are domiciliul in buletin in apartamentul meu, proprietate personala;
- de aproximativ un an primeste notificari de la o firma de recuperare sa plateasca o suma restanta de la un credit/card de consum pe care ea sustine ca nu l-a avut niciodata la banca de la care firma respectiva a cumparat creditele.
- am mers anul trecut la banca respectiva si am solicitat sa verifice in baza CNPului daca soacra mea are sau a avut vreo datorie la banca respectiva iar raspunsul este negativ si anume banca nu recunoaste ca CNP-ul in discutie ar fi avut vreun credit cu atat mai mult unul restant.
- azi am primit o noua notificare (vedeti linkul de mai jos).
[ link extern ]

Ce reprezinta aceste articole si in ce sens ma impacteaza pe mine?
Mentionez ca soacra mea are domiciliul in buletin in apartamentul meu insa in cea mai mare perioada din an locuieste in alta locatie. Sper ca nu ma trezesc la usa cu executori judecatoresti sau mai stiu eu ce alte nebunii ...
Ce drepturi am in cazul asta si ce drepturi au ei ?

Multumesc de retur.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
ionut.tanase, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut.tanase , utilizator 12:19, 26 Noiembrie 2017
ooo daca ati stii ce tura de ras am tras, nu de "necazul" dv. ci de aberatiile scrise acolo.
ei scriu asa: ca n-ati vrut sa rezolvati pe cale amiabila, apoi atunci va trimite in judecata...si dupa aceea va dezvolta procedura de executare silita de parca maine va bate bau-bau la usa.
Ati incercat sa vorbiti serios cu oamenii astia? ce acte au? cu ce acte isi dovedesc creanta? in contractul mentionat ce scrie? s-a achitat creditul respectiv? aveti o chitanta?

dv. de ce va temeti? daca este casa dv. niciun jandarm si niciun executor nu intra acolo, ca asa vreau muschii lui...sau ca ati luat in spatiu o anumita persoana...patrimoniul dv, e al dv. nimeni nu-l va executa sa se infructe pentru vreo datorie a altei persoane. Nu acceptati sa va intre nimeni in casa, e proprietatea dv si aveti toate drepturile ce decurg.
Incercati sa obtineti in scris de la banca faptul ca nu aveti nicio datorie.
Aveti mai multe optiuni- soacra in special ca ei i se adreseaza- ori aruncati hartiile la cos, ori ia legatura cu ei sa vada despre ce e vb pt ca ulterior, daca ajunge la executare silita trebuie sa formuleze o contestatie si trebuie sa avanseze niste bani pana i se da dreptate, ori mergeti la politie si depuneti plangere.
Un nou stil de a excroca oamenii. Aruncati la gunoi.
Acum ceva timp i-a sunat soacra mea sa vada despre ce e vorba ...
Operatoare:
- Dati-mi CNP-ul si seria si numarul de la CI.

Soacra-mea:
- Pai dati-mi dvs sa vedem ce CNP aveti, ce numar are dosarul de la banca, dati-mi date despre ce credit este vorba ... etc etc

OP:
- Nu pot sa va dau niciun fel de informatie pana nu imi dati CNP-ul pentru ca stiti ... protectia informatiilor cu caracter personal ... confidentialitate .... bla bla

S:
- Nici eu nu va dau nicio informatie despre mine pana nu imi spuneti dvs ce documente aveti si care este persoana din actele dvs.

OP:
- Imi pare rau ... dvs trebuie sa imi dati datele dvs sa va confirm ca dvs sunteti persoana in cauza...

.... si asa au tinut-o pana cand soacra-mea a inchis plicitisita de operatoare.

Am sunat si eu enervat dupa ce am primit aceasta ultima hartie si le-am cerut sa imi dea datele persoanei care are datorie sa verific daca sunt datele soacrei sau nu. Evident ca nu a vrut sa imi spuna nimic . M-a luat ca doar soacrei ii spune bla bla. I-am zis sa imi spuna macar ultima cifra din CNP ... Nici macar asta nu a vrut ...

Pana la urma le-am zis sa nu imi mai trimita hartii acasa ca ii dau in judecata ptr hartuire si le cer daune morale si merg si la politie sa le fac plangere .
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
ionut.tanase, utilizator
Pe una din adrese se face referire la un numar de contract 4XYZWX / 28.02.2002 , contract care in 2008 ar fi fost vandut de BancPost acestei firme de recuperari.

Oare aceasta datorie, a oricui ar fi aceasta, nu s-a prescris ? Adica acum suntem in 2016 ....

Alte discuții în legătură

Card de salariu fara semnatura titularului - ce se poate face? Ro_land Ro_land Ma trezesc peste noapte cu un extras de cont de la banca X pentru un cont de card de care nu stiu nimic. Este primul extras de cont de acest fel primit si care ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt imprumut nevoi personale lorena23s lorena23s buna ziua, am primit o somatie de executare sila si nu stiu ce sa fac. acum ceva timp am facut acest credit la banca romaneasca si nu am mai avut cum sa-ll ... (vezi toată discuția)