avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raspunderea contabilului pentru contabilitatea firmei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raspunderea contabilului pentru contabilitatea firmei

Detin o societate comerciala, ma intereseaza cum ar fi mai bine si mai sigur pentru firma? Sa angajez un contabil dar ma costa mai mult (salariu+carte de munca) sau sa fac un contract cu o firma de contabilitate (contract prestare servicii) ?
Ma intereseaza daca firma sau angajatul raspunde in fata legii in caz ca efectueaza greseli in contabilitatea mea, asta pentru ca eu nu stiu ce face?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:48, 2 Octombrie 2016
Daca nu exista la Arges nu insemna ca nu exista nicaieri.
Eu v-am rugat sa va argumentati opiniile si sa nu generalizati.
Amenda este scutita de tva.
Eu vorbeam de asigurarea firmelor de contabilitate.
Pt.noi declaratia 394 nu este o necunoscuta asa cum insinuati si chiar avem habar cum sa o intocmim/ verificam.
Nici nu aveti cum sa garantati corectitudinea unei declaratii din simplul,motiv ca nu o intocmiti.

Stimata doamna Simona Oprica, Respectele mele. Suteti singura contabila care mentioneaza ca stie cum sa deschida si citesca XML-ul de la 394 si datele stocate in declatatie (din pacate asta inseamna sa verifici 394 la ora actuala). Verificarea prin vizualizarea PDF-ului generat de DUKIntegrator este frectie la un picior de lemn - sau poate folositi formularul care se completeaza - acolo da, merge. Eu am mentionat doar ca dupa 3 saptamani de lucru la 394 inca nu am priceput-o complet si nu sunt sigur de corectitudinea programarii ei. Totusi continui sa sustin ca eu ca SRL nu pot factura amenda primita de firma mea firmei de contabilitate. Nu prea e in obiectul de activitate al nici unui SRL sa "vanda" amenzi.
Nu putem sti toti, de toate. De aceea a aparut diviziunea muncii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum verific o factura? avril_dor avril_dor Buna ziua! Am luat marfa din Dragonul Rosu cu facturi. Am auzit ca se mai dau si facturi false iar daca te verifica Garda iti confisca marfa, te pune sa mai ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza declaratiile ? alina240 alina240 Buna ziua, As dori sa intreb ceva legat de declaratii. Detin o firma, SRL si am contract cu o firma de contabilitate, contabilul are calitatea de expert ... (vezi toată discuția)
Corectare d394 modimpex modimpex buna ziua! am urmatoarea situatie: am depus d394 trimIII si pe recipisa scrie: nu exista erori de validare, dar este o atentionare cum ca: cui-ul unui ... (vezi toată discuția)