avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere avocat definitiv 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere avocat definitiv 2009

Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Cel mai recent răspuns: dr. Dan , utilizator 15:44, 16 Februarie 2010
Buna Irina,

Ti-am trimis si datele pentru Body.
Incet,incet o sa se auda si glasul nostru.
daca Uniunea nu ne ajuta cu nimic.
Ma gandeam ca ar fi bine in CC sa treci si adresa de e-mail a Uniunii.
Ce parere aveti?
Pai nu stiu ce sa zic...poate ar fi bine ca ei sa nu stie ca ne luptam ptr o eroare de-a lor...sa-i lasam sa gaseasca si ei solutii...ce ziceti?
Noutate - in sfarsit, pe ordinea de zi a Comisiei Juridice a C. Dep. se afla, printre alte 49 de proiecte de lege, si PL 189/2009...:D
Sedintele vor fi marti si miercuri (8 si 9 septembrie). Dupa care urmeaza redactarea raportului ( daca nu cumva dezbaterile pe aceasta tema se vor amana pe saptamana viitoare:)), inserarea in ordinea de zi a plenului a acestui PL, votarea, trimiterea spre promulgare si apoi publicarea in M. Of. Si apoi reactia UNBR prin anuntul pentru examen, apoi inca 60 de zile...tare cred ca se ajunge undeva la Pasti, nu doar la Craciun:stunned:
Partea buna este ca pana atunci poate reusiti sa rezolvati cu vreun examen de confirmare la definitiv la CCJ, ca alta asociatie profesionala a CJ care sa organizeze examen de definitivat nu cunosc sa existe!
E clar ca ex va fi in decembrie..avantajul ns ...a celor cu probl de def. si a tuturor ca avem timp ptr invatat.
Cum stati cu invatatul???
Mie mi-a sosit azi proc penala prin curierat si era sa lesin cand am vazut atata maculatura( Neagu), 1.700 de pagini...asa ca m-am imbracat frumos si am plecat la rest sa-mi sarbatoresc ziua cu prietenii( a fost in 5 sept).:yeah:

Deci..voi cum stati cu cititul?
Eu am terminat civilul, penalul(gen+sp) si acum ma voi lupta cu proc penala...
Buna. Si eu exact in acesi situatie ca si voi. Am depus dosarul luna trecuta pentru a ma inscrie in colegiul consilierilor juridici si sunt definitiva prin efectul legii. Acum astept si eu stabilirea examenului. As dori sa semnez si eu memoriul inocmit de catre voi.
Intrebare pentru Body: ce au spus cei de la col cons jur. referitor la sustinerea examenului de definitivat? sunt de acord? Eu am intrebat si mi s-a spus ca acel examen nu poate fi sustinut deoarece sunt definitiva prin efectul legii. Este vorba de Colegiul Consilierilor Juridici Cluj.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Vechime 10 ani ca si c.j. dorinv dorinv Vreau sa pun o intrebare: Un consilier juridic cu vechime in prezent de 10 ani, fara a avea examen de definitivat in profesie si fara a avea vechime de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)