avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere avocat definitiv 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere avocat definitiv 2009

Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Cel mai recent răspuns: dr. Dan , utilizator 15:44, 16 Februarie 2010
E imposibil sa nu se sustina anul acesta ex...noi cu ce suntem de vina ca suntem definitivi??Asta le da dreptul sa ne elimine/?In 27 aug urma sa se dezbata legea in Camera Deputatilor...
Ce parere aveti de urmatoarele aspecte:
1. Guvernul si implicit Ministerul Justitiei, considera statutul profesiei de consilier juridic ca ilegal, vezi link-ul [ link extern ] .
Ma intreb de ce ar face UNBR altfel?
2. Legea nr. 514/2003 privind exercitarea profesiei de consilier juridic nu prevede dobandirea calitatii de consilier juridic de drept, ca urmare a vechimii in profesie, ci numai ca urmare a sustinerii examenului de definitivat.
Ma intreb de ce ar considera UNBR ca se poate dobandi si alt fel calitatea de consilier juridic decat ca urmare a sustinerii examenului de definitivat.
3. Asa cum corect au arat colegii mai sus, in proiectul de modificare a legii 51 asa cum a fost aprobat de Senat se prevede ca trebuie sa dai examen de primire in profesia de avocat si sa ai, inainte de acest examen, o vechime de minim 5 ani in alte profesii juridice si mai trebuie sa fi fost definitivat prin examen in acele profesii.
Iar UNBR prin Decizia nr. 9/2009 a congresului avocatilor agreaza acesta varianta.
Body a scris:

In 27 aug urma sa se dezbata legea in Camera Deputatilor...

De unde ai informatia cu dezbaterea pe 27 august? eu am verificat pe www.cdep.ro si nu aveau asa ceva in program...abia azi, 1 septembrie, incepe sesiunea parlamentara!

Update: raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor in privinta acestui PL ( 189/16.03.2009) nu este inca finalizat, astfel ca respectivul proiect de lege nici nu poate fi pus pe ordinea de zi a plenului mai devreme de sfarsitul saptamanii viitoare ( confirmare telefonica de la com. juridica).

Asa ca relaxati-va, mai adaugati o saptamana-doua dupa adoptare pentru trimiterea la M Of, publicare si intrare in vigoare si se ajunge la sfarsitul lui septembrie cel putin...plus cele 60 de zile pentru anunt si vine...Mos Craciun!
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
Diana Persa, Avocat
Asa este, dar noi, cei ce am obtinut calitatea de consilier juridic definitiv pe baza vechimii, nu a ex..ce facem? Avem si cei 5 ani vechime...si definitivi prin efectul legii.
Eu mi-am exprimat dorinta catre Colegiul Cons Jur. unde sunt inscrisa sa sustin ex de definitivat si mi s-a spus ca am calitatea de definitiv, nu de stagiar, conditie obligatorie prin sustinerea examenului...
Care e atunci solutia?
Parerea mea e ca sunt 2 variante: ori se accepta de catre UNBR calitatea de definitiv( fara a face distinctie intre ex sau nu), ori ne lasa posibilitatea sa dam ex de def inainte de terminarea inscrierilor ptr Barou.#-o#-o#-o
Vedeti ca s-a afisat pe site-ul Unbr decizia privind examenul pt avocatii definitivi. incepe in 4 noiembrie.
[ link extern ]

Mult succes!

Alte discuții în legătură

Vechime 10 ani ca si c.j. dorinv dorinv Vreau sa pun o intrebare: Un consilier juridic cu vechime in prezent de 10 ani, fara a avea examen de definitivat in profesie si fara a avea vechime de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)