Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Oare este posibil sa nu se org. anul acesta ex ptr cei cu 5 ani vechime???Adica ne-au exclus de la ex de admitere( fiind acceptati doar stagiarii), nu suntem asimilati definitivilor( cei care dau in 4 nov)...asa ca???Este un handicap sa ai 5 ani vechime si definitiv intr-o fc juridica???
Of...deocamdata nu exista temei juridic ca sa fie organizat acest examen pe care il asteptati, dupa cum am scris si in mesajele anterioare din acest topic depindeti de cum se misca la Camera Deputatilor PL 189/2009....urmariti www.cdep.ro
Si ganditi-va ca sunt interese mari la mijloc, nu e vorba doar de cativa consilieri juridici care vor sa treaca in avocatura, e vorba si de numerosi magistrati care se vad cu salariile reduse cu circa doua treimi, si care ar intra si ei in avocatura, dar NU POT - decat cu examen si stagiu :D
Mai este vorba si despre destui notari publici care se gandesc si ei sa treaca in avocatura, pentru ca nu mai sunt interesante castigurile din notariat chiar pentru toti notarii.
Situatia de ansamblu este mult mai ...de ansamblu, si interesul poarta fesul ;)
Se pare ca ai dreptate .... este un handicap sa fi definitiv intr-o functie juridica.
Eu chiar ma simt discriminata !!!
In 2003 cand trebuia sa dau examen pentru barou imi trebuiau 2 semnaturi ale maestrilor, asa ca am decis sa raman consilier juridic si sa dau examen cand o sa am 5 ani vechime.
Cand am facut 5 ani vechime s-a schimbat legea!!!
Acum astept o alta schimbare a legii!
Si cred ca nu sunt singura in situatia aceasta.
Iar daca anul acesta nu se da examen pentru noi cei cu 5 ani vechime, anul viitor o sa invatam probabil de pe noile coduri!!!
Asta ca sa apara si cireasa de pe tort!
Oricum, examenul este destul de ciudat fiindca noi ar trebui sa dam ca si avocatii stagiari care dau def-ul :
- civil + procedura civila SAU penal+proc.penala
- orice specializare la alegere.
Eu sunt prin efectul legii.
Stiu ca este un alt handicap.
Atata timp cat Uniunea nu ridica un deget pentru sustinerea interesului nostru ,nu o sa reusim sa facem nimic.
Dilema
nayra
Buna ziua tuturor,
M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)