avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschiderea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschiderea succesiunii

Buna ziua as dori sa primesc si eu o informatie cu privirea la intervalul de timp in care se poate deschide o succesiune. Bunica mea a murit in anul 2001. Bunicul meu murise in urma cu 20 de ani. In termenul de 6 luni de la decesul bunicei mele tatal meu a legalizat o declaratie la notar prin care accepta expres mostenirea ce i se cuvenea. Aceasta declaratie a fost trimisa cu confirmare de primire la toti notarii din pitesti, locul unde avea domiciliul bunica, in cazul in care una din cele doua surori ale tatalui meu urma sa deschida succesiunea. Mentionez ca pana in prezent nici una din cele doua surori ale tatalui meu nu a deschis succesiunea nici dupa bunicul meu , nici dupa bunica mea. Prin mostenire se intelege o casa si cateva hectare de padure si teren arabil. In tot acest interval de timp eu nu am obtinut nici un folos dupa aceste bunuri, ele fiind administrate de una din surori. Este tarziu daca obtin procura de la tatal meu si deschid succesiunea in anul urmator?
De asemenea, casa in care a locuit bunica mea a fost lasata prin contract de vanzare -cumparare la una din nepoatele sale impreuna cu 20 la suta din curte, in total 1050 de mp, din totalul de 10.500 de mp. Mai se poate face ceva in conditiile in care nu s-a deschis succesiunea dupa bunicul meu? Este vorba despre o casa cu 6 camere. Daca a pierdut dreptul din partea mamei, tatal meu isi pastreaza totusi dreptul din partea tatalui? daca da, ce se poate face in acest caz?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: valy 84 , utilizator 14:28, 25 August 2009
Multumesc pentru raspunsuri. Stiu ca sora tatalui meu a dat o declaratie in fata notarului ca nu mai are nici o pretentie la mostenire. Cam cat ar costa succesiunea? este vorba despre teren arabil 8 ha, padure 11 ha si curtea imobilului caruia bunica i l-a dat unei nepoate prin act de vanzare -cumparare? Costurile de succesiune vor fi suportate doar de tatl meu sau impreuna cu sora lui, jumate jumate? :"> Multumesc si astept raspuns
Am uitat sa intreb ce este mai convenabil : sa ma duc direct la notar sau la instanta de judecata? Sora tatalui meu mai mult ca sigur ca nu se va intelege pe mostenire cu tatal meu? Si ce se intampla daca nu se prezinta? Plateste tatal meu toate costurile? Va multumesc si astept un raspuns.
O zi buna.=D>
Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
valy 84, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul de mostenire Marlena Ilie Marlena Ilie Buna ziua, După bunicul decedat, conform certificatului de moștenire au rămas moștenitoare 2 fiice, celelalte 3 făcând renunțare( au fost in total 5 ... (vezi toată discuția)
Contract notarial nul întrucât nu a fost întabulat. cum se rezolvă problema aceasta? AndCosmin AndCosmin In urma mortii tatalui meu vitreg mama si fratele meu vitreg sunt mostenitorii unui imobil din Bucuresti imobilul fiind mostenit de tatal meu vitreg de la ... (vezi toată discuția)
Vanzare drept proprietate annesis annesis Buna ziua, Eu detin 50% din cata parinteasca, iar mama 50%. Dupa moartea mamei toti fratii au cedat dreptul in favoarea surorii mele. eu doresc sa ii vand ... (vezi toată discuția)