avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie gravida - drepturi de autor & contract de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie gravida - drepturi de autor & contract de munca

Ma intereseaza ce actiuni trebuie sa iau si cu cat timp inainte astfel incat sa pot beneficia de indemnizatia de gravida la momentul potrivit.

La jobul actual am contract de munca pe salariul minim, iar diferenta este platita pe drepturi de autor. Cum imi pot calcula indemnizatia in acest caz si ce ar trebui sa fac astfel incat sa fiu sigura ca mi se calculeaza in functie de suma veniturilor?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 18 Septembrie 2016
1. În cazul în care o persoană realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua în calcul toate veniturile lunare încasate de aceasta.

2. Indemnizaţia lunară se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. (85 % x 1250 lei = 1063 lei )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mireille_is mireille_is Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca eu in ultimele 12 luni am avut 2 joburi cu norma partiala de munca, 6 ore la o firma respectiv 2 ore la o firma ... (vezi toată discuția)
Cati banii pot primi pentru cresterea copilului Myhootza89 Myhootza89 Buna ziua daca sunt insarcinata si sunt angajata cu 8h la o firma si 2h la o alta firma cat trebuie sa primesc din cresterea copilului (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul perioadei de somaj ! teglaslevente teglaslevente Daca am ramas insarcinata in timpul perioadei de somaj cat o sa primesc din indemnizatia de la stat pt mame ? (vezi toată discuția)