avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz acordare bonus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz acordare bonus

Buna ziua,

In urma cu cateva luni, managerul departamentului meu mi-a oferit un bonus de retentie.
Practic, esalonat, urma sa primesc o suma de bani, conditia fiind sa nu parasesc compania (compania si nu departamentul!) pana la o anumita data.
O parte din suma a fost deja primita de asemenea in acest sens existand semnata si o anexa la contractul de munca.
De curand am decis sa parasesc departamentul, mutandu-ma in cadrul aceleasi companii in alta echipa.

Fostul manager pretinde acum ca foia semnata anterior este nula si am fost informat ca urmatoarele rate din bonus nu vor mai fi livrate.

Intrebarea mea este daca legal are acest drept tinand cont ca bonusul nu era legat de prezenta in departament ci in companie, lucru care se intampla in continuare. Mentionez de asemenea ca pozitia mea este ca nu voi semna nici un document in care sa renunt de buna voie la bonus atat timp cat conditiile semnate initial sunt indeplinite.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 28 Septembrie 2016
Atata timp cat ati semnat un act aditional prin care vi se atribuie un bonus conditionat de neparasirea companiei ,faptul de a va schimba locul de munca in interiorul aceleasi companii ,in alt departament ,nu este de natura a conduce la neplata in continuare a acelui bonus.asadar refuzati semnarea unui nou act aditional in conditiile acestea !
Multumesc.
Mai exista, va rog, si alte pareri?
punkbc a scris:

...

Fostul manager pretinde acum ca foia semnata anterior este nula si am fost informat ca urmatoarele rate din bonus nu vor mai fi livrate.
....


A constatat cineva nulitatea actului aditional vechi ?

Postati-ne reglementarea din actul aditional referitor la situatia descrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare crestere salariala dupa ce am anuntat ca sunt insarcinata uditza uditza Buna ziua, ma confrunt la locul de munca cu urmatoarea situatie: in luna Iunie compania a trecut ptint-run proces de reorganizare in urma caruia ... (vezi toată discuția)
Demisie in urma acceptării unei oferte in intern? AmaliaGl AmaliaGl Am si eu o situație mai aparte, la care mi-aș dori tare mult să îmi oferiți un răspuns cât mai rapid posibil. Am aplicat pt o altă poziție în ... (vezi toată discuția)
Promovare fără act aditional ContSters433735 ContSters433735 Bună seara! Am primit o promovare (manager de proiect) în cadrul companie anul trecut (2016) în mai. Mi s-a zis atunci că voi avea o \"perioada de ... (vezi toată discuția)