avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lnterzicerea dreptului la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lnterzicerea dreptului la munca

Vineri dimineata un coleg s-a prezentat la munca iar portarul i-a spus ca are ordin de la director sa nu- l mai primeasca la munca fara ca el sa fi primit o decizie de incetare activitate. In caietul de predare primire a postului de la poarta era notat ordinul de la director. Ce este de facut in aceasta situatie ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2016
tory_bei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:37, 21 Septembrie 2016
"..libertatea muncii implică libertatea persoanei de a-şi exercita sau nu dreptul la muncă, de a hotărî unde, pentru cine şi în ce condiţii va munci, libertatea alegerii profesiei, libertatea de a decide încetarea raporturilor de muncă prin demisie, dreptul de a participa, cu ocazia negocierilor colective şi individuale, la fixarea condiţiilor de muncă. (Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2005, p. 17) "

... Institutului Teritorial de Munca . ...


Inspectoratul Teritorial de Munca este denumirea corecta :)
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Reformulez.
Persoana careia i-a fost interzis accesul la locul de munca unde avea un CIM in vigoare i-a fost ingradit dreptul de a muncii deoarece daca muncea in alta parte in acel interval orar insemna ca nu respecta CIM .
Prin acel contract persoana e obligata sa fie acolo dar daca i se interzice accesul la locul de munca ,nu poate muncii deci e o restrangere a acestui drept .
L. 53/2000 art.3/(1) nu face vorbire despre cum si in ce conditii poate avea loc ingradirea ,ci doar despre ingradire .
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
~ Conținut șters la cerere ~
luiza2015 a scris:

... Daca timp de trei zile nu va prezentati, angajatorul va v a demite, pentru absente nemotivate.Dumneavoastra nu puteti face dovada ca nu va primeste.
...


Unde este mentionat in legislatie acest lucru ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva politiei ciurli_si_burli ciurli_si_burli Cui i se adreseaza o plangere impotriva politiei? De exemplu se face un abuz in timpul unei declaratii (este obligat sa scrie ce nu vrea) sau ca nu i se aduc ... (vezi toată discuția)
Abuzul in serviciu elenamarta elenamarta Am văzut pe calalele tv, că există persoane invinuite de abuz în serviciu. Întrebări: 1. În ce articol din CP se încadrează această ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu ? FRD FRD In cazul in care un administrator al unei societati straine emite un act aditional la CIM in scopul de a-si confectiona un inscris pro causa si il semneza ... (vezi toată discuția)