avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire Conturi bancare dupa 9 ani!!!
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire Conturi bancare dupa 9 ani!!!

Buna ziua,

Am primit o instintare cum ca mi-au fost poprite conturile pentru o datorie mai veche de 9 ani. Compania si-a recuperat creanta de la firma de asigurare iar firma de asigurare a concesianat-o catre alta, aceasta din urma a mandatat un executaor judecatoresc, blocandu-mi toate conturile de debit si automat de credit. Vreau sa fac o contestatie pentru aceasta masura, mai ales ca mi-au blocat conturile cu sume mult mai mari ca presupusa datorie (nu o recunosc si nu o contest inca), si bineinteles nu vreau sa platesc o datorie veche de 9 ani pentru care nu am fost deranjat, instintat pe nici o cale. Din ce am mai studiat cazurile asemanatoare , se pune problema , daca nu cumva s-a prescris. Vreau sa stiu cum as putea sa procedez, in primul rand sa-mi deblocheze conturile cat mai urgent, si dupa aia pentru anularea creantei. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Flav , utilizator 21:52, 18 Septembrie 2016
Buna seara,
Solicitati urgent sprijinul unui avocat care sa conteste, in termenul legal, poprirea.
Este un caz tipic de abuz al firmelor de recuperatori.
Formulați singur sau prin avocat contestație la titlul executoriu, prin care invocați prescripția termenului mai vechi de 3 ani de a obține executarea silită. Art.715, alin. (3) din NCPC
contestatia nu e la titlu, ci la executare.
Aveti termen 15 zile sa depuneti contestatia de cand ati aflat de poprire.
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2016
gi-jane2, moderator
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. As vrea sa stiu cat dureaza , pana cand o sa am acces din nou la conturi? Mi se pare un pic deplasat sa-mi blocheze chiar toate conturile, trebuie sa platesc si alte lucruri, curent , gaz, credite in derulare, etc.

Multumesc inca o data. O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire asupra conturilor Steluta98 Steluta98 Buna ziua. Cine ma poate indruma intr-un caz de drept civil ? In data de 01.09.2005 s-a solicitat un imprumut la o banca in valuare de 800€ . In ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire conturi oanalumi oanalumi Buna ziua, In 20.05.2004 am facut un credit de nevoi personale la o banca. Creditul era asigurat cu o polita de viata de la societatea X(care acum nu mai ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa - poprire salariu silviurazvan silviurazvan Buna ziua, am o poprire pe salariu pusa de 2 luni iar toate conturile bancare imi sunt poprite, insa am facut contestatie iar avocatul imi spune ca se va ... (vezi toată discuția)