avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama a plecat cu copilul la mama ei si l-a lasat acolo
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama a plecat cu copilul la mama ei si l-a lasat acolo

In urma unei relatii de concubinaj, a rezultat o fetita de 12 luni, acum.
Mama copilului, a decis sa plece cu copilul din casa in care locuiam impreuna de 3 ani si l-a dus la mama ei, intr-o alta localitate, din pacate, fosta mea, nu locuieste cu copilul, decat de vineri pana duminica, in restul timpului fiind in alt oras.
Fosta, este studenta in ultimul an la master, deci, o sa fie obligata de situatie, sa nu locuiasca cu copilul, decat, uneori, numai in weekend.
Eu imi iubesc foarte mult copilul si imi doresc ce este cel mai bine pentru el, dar nu inteleg de ce, tata biologic fiind, sa nu pot creste si educa propriul copil.
Este deja o luna si jumatate, de cand incerc sa o readuc pe fosta acasa si, pot intelege, foarte bine, "dragoste cu sila nu se poate" ..... numai ca, faptul ca nu imi pot vedea copilul usor, ma omora.
Este normal si legal, ca mama sa isi lase copilul in grija bunicii, iar ea sa nu stea cu copilul?
La un punct, i-am propus fostei ca ii platesc chiria unei garsoniere si toate costurile legate de intretinerea copilului, numai sa fie in acelasi oras cu copilul, dar a refuzat.
Mentionez ca mama copilului nu are niciun fel de venit, altul decat indemnizatia de crestere, iar eu, de cand a plecat de acasa cu copilul, am avut grija ca fetitei noastre sa nu ii lipseasca nimic, mergand in fiecare weekend pt a duce tot ce este necesar.
Ce pot face, ca sa imi aduc copilul mai aproape de mine?
Nu doresc sa iau copilul fostei, dar imi doresc ca fosta sa aiba grija de copil personal, nu prin bunica ....... pt ca, la fel de bine, ba, mai bine,pot avea si eu grija de copil.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:26, 20 Septembrie 2016
Buna seara,
In afara de a solicita, daca este cazul, prin instanta, un program de vizitare al minorului ... nu prea aveti ce face.
Dumneavoastra, SINGUR ati putea ingriji un copil de un an?
Lasati mama sa-si termine studiile si vedeti ce se poate face in privinta relatieli cu ea.
Poate, cerand-o de sotie, reusiti sa inchegati o familie.
Legea vă dă dreptul de a solicita ca locuința copilului să fie stabilită la dvs. Dacă aveți posibilitatea de a îngriji copilul solicitați ca locuința acestuia să fie stabilită la dvs, iar în zilele de week-end mama să aibă dreptul de a lua copilul. Fiind părinte consider că aveți întâietate față de bunică.
Multumesc pentru rapsunsuri.
Da, am posibilitatea si pot sa ingrijesc un copil de un an. Fac parte dintre acei tatici care, pana la plecarea mamei cu copilul, m-am implicat efectiv in tot ceea ce era legat de ingrijirea si hranirea copilului. Iar, in zilele in care lucrez peste ziua, mama mea, care este pensionara, poate avea grija de fetita, Spre deosebire de mama fostei , unde locuieste acum fetita, care lucreaza .....tot timpul ma intreb, cu cine sta fetita noastra, cand bunica are de lucru, iar raspunsurile din partea fostei sunt seci, pe acest subiect "nu iti face griji, are cu cine sta"
Casa de unde a plecat fosta cu copilul, era amenajata pentru existenta si cresterea unui copil, plecand de la faptul ca avea propria camera, plus, o bona/menajera, angajata pentru un program de 6 ore pe zi, program in care facea, de mancare, curatenie, spala, calca si avea grija de copil. Existenta bonei a fost necesara, tocmai pt a-i acorda timp fostei pentru scoala, sau, pentru propriile ei nevoi. La un moment dat s-a pus problema de a lungi programul de lucru al bonei.
Este absurd sa accept faptul ca bunica sa imi creasca fetita, doar pt ca, mama, nu isi doreste o familie in jurul ei. Repet, daca fosta, ar fi locuit cu fetita, era absolut firesc si in regula, dar, nu locuieste.......site-urile de socializare o dau de gol, in privinta programului incarcat la Buc. Terase, cluburi, baruri, sala sport si alte activitati, care o tin departe de copil, in mod voluntar.
Dacă e cum ziceți aveți șanse sa obțineți copilul.

Depinde foarte mult și unde va veți judeca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna anissia anissia Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca tatal vine sa ia copilul la el pentru 2 zile , nu ar trebui sa imi spuna si adresa la care va locui cu copilul? Sunt ... (vezi toată discuția)
Drept vizita minori. un roman un roman Bine v-am gasit ! va rog sa-mi raspunda cineva abilitat la urmatoarea intrebare: Prin hotarare judecatoreasca am dreptul sa-mi iau fetita in varsta de 6 ani la ... (vezi toată discuția)
Ca parinte custode sunt obligata sa anunt parintele separat daca las copilul in grija mamei? Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua. Sunt parinte custode iar tatal separat locuieste in alt oras. Avem un accord parental extrem de bine pus la punct si asupra caruia am agrea de ... (vezi toată discuția)