avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Loc de muncă pierdut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Loc de muncă pierdut

Buna seara am o nelămurire în următoarea privința sunt în concediu creștere copil cu handicap grav până la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului. Problema care se pune este următoarea postul meu este scos la concurs pe durata nedeterminata si eu as dori sa intru in concediu pentru îngrijirea copilului bolnav de la 3 la 7 ani. Ce ma sfaturi să fac? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 18 Septembrie 2016
D.p.d.v. legal, acel post trebuie sa fie scos la concurs pe durata determinata si nu nedeterminata.

art.83 C.mun.
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
.....

Art. 51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
b) concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
.....

Ati discutat cu angajatorul despre situatia raportului dvs de munca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere sng dyaaanys dyaaanys Daca sunt admisa la Scoala Nationala De Grefieri, pot sa ma suspend inaite de inceperea cursurilor 2 ani? va rog, insistent sa imi raspundeti daca stie ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim ingrijire copil handicap 7 ani s_cris s_cris buna ziua, as dosi sa aflu in baza carei legi, articol se poate suspenda un contract individual de munca pentru ingrijire copil cu handicap pana la 7 ani. (vezi toată discuția)
Prelungire concediu ingrijire copil de la 2 la 3 ani alejandra alejandra in ce conditii se poate prelungi concediul pt ingrijire copil de la 2 pana la 3 ani? (vezi toată discuția)