Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Doi soti fara copii a lasat-o drept mostenitoare finala prin testament pe sora mea, intre timp sotia a murit iar sotul s-a imbolnavit foarte rau si nu mai stie ce s-a intamplat cu testamentul (de fapt a devenit senil si nu prea mai intelege ca se intampla in jurul lui), cei doi au frati care vor drept la mostemire. Intrebarile mele sunt: Cum se procadeaza dupa ce moare si sotul? Ce trebuiesa faca sora mea? Cum poate sa afle unde s-a facut testamentul si daca poate obtine un duplicat?
1. testamentul conjunctiv este oprit prin lege. adica in traducere libera nu se poate ca prin acelasi testament 2 persoane sa testeze nici una in favoarea celeilalte, nici catre o terta persoana, in cazul acesta sora dumneavoastra. prin urmare ar trebui sa existe 2 testamente. in aceste conditii ma indoiesc ca testamentul a fost facut la un notar, care banuiesc ca le-ar fi atras atentia.
2.in cazul in care este vorba de un testament olograf - adica scris de mana - ar putea sa fie oriunde. acesta este si dezavantajul testamentului olograf. si nu exista un duplicat.
3.cealalta forma, testamentul mistic ar trebui sa fie la judecatoria in raza careia se afla domiciliul celor 2 soti, dar ma indoiesc ca in ultima vreme a mai folosit cineva aceasta metoda. chiar ar fi interesant de aflat daca o mai foloseste cineva.
Da, la notar. Sora mea a vazut testamentul in care bunurile celor doi ii erau "lasate" ei dupa moartea amandurora si isi aduce aminte ca era stampilat de notar dar nu-si mai aminteste numele notarului. De asemenea intr-o discutie pe care sora mea a avut-o cu doamna respectiva, aceasta i-ar fi spus ca dupa moartea unuia dintre ei, sotul ramas in viata mosteneste totul iar dupa moartea lui, mostenitoare devine sora mea. Sora mea nu stie cum ar trebui sa procedeze dupa moartea sotului mostenitor, trebuie sa caute ea notarul la care s-a facut testamentul? sau e anuntata in vreun fel?
Succesiune
marcelsimion
TRAIM IN TARA TUTUROR POSIBILITATILOR ! ADIO AMERICA ROMANIA TE-A DETRONAT SUNTEM CAMPIONI CU O MEDALIE RARA .
Nu imi vine sa cred am in mana un document de ... (vezi toată discuția)