avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua!

Fosta sotie trebuie sa-mi plateasca pensie alimentara din anul 2014. I-am facut plangere penala si am reusit a recuperez 1100 lei.E si in executare silita. Dar nu vrea sa se angajeze deloc. Politia mi-a spus ca in acest caz degeaba ii fac plangere penala pentru ca daca nu lucreaza se da NUP. Nu stiu cum sa procedez. Imi puteti da un sfat.?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:42, 18 Septembrie 2016
faceti-i in continuare plangeri penale si apoi, daca e cazul, plangere impotriva solutiei date de procuror.
(4) În cazul soluţiilor de clasare ori de renunţare la urmărire, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluţia.

Nu ar trebui sa se claseze usor, nu e de ajuns sa nu fie angajata, ci sa dovedeasca ca a cautat si nu a gasit , sa isi dovedeasca buna credinta, sa plateasca in natura, in bani cat are etc, etc
Multumesc foarte mult
Este dificil de dovedit reaua credință pentru această infracțiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care cod de procedura penala se aplica in cazul urmator? vrica vrica Plangerea la parchet a fost depusa in Decembrie 2013 Rezolutia data in 24 Ianuarie 2014 comunicata in 28.03.2014 in care sint invocate articole din vechiul cod ... (vezi toată discuția)
Este posibila urmarirea penala pe art 335 cpp in urmatorul caz? generalul generalul la plangere mea inpotriva unor martori mincinosi, solutia a fost cu NUP ART 10 LIT D vechiul CPP unde lit d, prevede ca exista fapta dar faptei lipseste ... (vezi toată discuția)
Solutie nefavorabila de la parchet pentru pensia alimentara - contestatie la solutie adalyfe adalyfe buna-ziua. acum 4 luni am depus o plangere penala la Parchet pentru abandon de familie impotriva fostului sot, care imi trimite o pensie lunara de 34 lei, de 7 ... (vezi toată discuția)