avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se poate face in cazul in care esti hartuit de un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se poate face in cazul in care esti hartuit de un vecin?

Salut,

As avea nevoie de unul sau mai multe sfaturi legate de ce as putea sa fac in cazul in care sunt hartuit de vecinul de sub mine. Situatia (incerc sa pun cat mai pe scurt) este urmatoarea : Vecinul de sub mine si sotia dansului lucreaza de acasa(au un blog). De cand ne-am mutat(aproximativ 3 ani) au chemat politia la noi la usa aproximativ o data pe luna pentru galagie. precizez ca noi suntem 2 adulti si un copil(<5 ani) in apartament. Galagia pentru care se plang este "generata" de mers prin casa, copilul care canta sau se joaca, muzica data tare, scapat lucruri pe jos, samd.

Politia venea la usa, constata ca nu au ce sa amendeze si aia era.

Acum cateva luni am primit o vizita din partea politiei cum ca la noi in casa se este o gradinita ilegala(a fost o saptamana in care sotia mea statea acasa si cu cei 2 nepoti din partea fratelui ei).

De cateva ori politia locala i-a amendat pentru ca i-au chemat degeaba.

Intr-un final, am facut plangere de hartuire si defaimare impotriva lor la politia locala. De atunci nu au mai chemat politia si am crezut ca s-au linistit.

Zilele trecute, am primit de la niste prieteni niste printscreenuri de pe conturile lor de facebook/twitter si blog in care se foloseau expresii jignitoare la adresa "vecinilor de deasupra"(in speta noi). in acele postari se dadeau detalii legate de ce lucreaza sotia mea si se puneau avertismente ca sa nu isi lase lumea copiii pe mana ei.

Am inceput sa strang printscreenturi/coduri sursa si asa mai departe cu toate postarile lor in legatura cu noi.

Intrebarea mea este : ce as putea/ar trebui sa fac din punct de vedere legal pentru a limita pe cat posibil libertatea asta a lor de a spune orice despre noi in medii publice.

Precizez urmatoarele :
1. nu am dat niciodata o petrecere in apartament. Craciunul si pastele se face la noi o data la 2 ani cu familia extinsa(asta inseamna ca ne adunam si mancam un pranz impreuna).
2. copilul nostru face ce fac toti copiii normali de varsta lui cand se joaca : lego, masinute, desen si CANTA. Activitatile de genul fotbal/bicicleta/role se intampla in parc.
3. am fost numiti nesimtiti si amenintati cu protectia copilului ca al nostru copil rade prea mult si il aud ei cum alearga prin casa din sufragerie pana la baie si risca sa se loveasca. sugestia lor a fost sa ii aplicam corectii cand alearga prin casa.
4. in afara de plangerea pe care am facut-o la politie acum cateva luni, noi nu le-am zis nimic despre modul in care isi altoiesc copiii sau despre faptul ca fumeaza in casa zi si noapte cu copiii lor langa ei.

5. nu se pune problema de discutii amiabile : indivizii sunt agresivi verbal cel putin iar domnul respectiv pare gata sa devina violent fizic. Nu cred ca e un motiv pentru o incaierare..

Cred ca am lungit povestea asta.

Bottom line : Ce se poate face?

Multumesc
CM
Cel mai recent răspuns: MariaTab , utilizator 18:41, 4 Septembrie 2020
Defaimarea nu mai exista.
Daca ati fost jigniti pe facebook aveti posibilitatea sa depuneti o actiune pe latura civila in temeiul articolelor ce reglementeaza dreptul la imagine si viata privata. Dar trebuie sa aveti dovezi temeinice: sa se faca referire cu exactitate la dvs. sau sotie, sa fie aduse injurii, aspecte mincinoase, etc. Se pot proba cu print-screen.
Buna,imi puteti spune v rog cum sa terminat problema cu vecinii dv,sint in aceasi situatie numai ca la mine problema e ca vcinii stau dasupra si noi nu avem copii,doar pt faptu ca se vorbeste in casa o detanjeaza si cheama politia,motivul zice ca seara nu poate dormi si dimineata se trezeste laorice zgomot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari nefondate cu chemarea politiei alexstacescu alexstacescu Va salut cu respect, Sunt proprietarul unei garsoniere, si de ceva vreme am probleme cu vecinul de jos... Vine noaptea la mine la usa, si ma acuza ca nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am probleme cu vecinul de cand m-am mutat intr-un ... HuDumitru HuDumitru Buna ziua, Am probleme cu vecinul de cand m-am mutat intr-un apartament nou. Acesta este deranjat de zgomotul pe care il facem eu si prietena mea in timp ... (vezi toată discuția)
Vecini veșnic deranjati Emilia12345 Emilia12345 Bună seara. Locuiesc la etajul 5 și vecinii de la 4 ce sunt sub mine sunt deranjați de fiul meu de 1.5 ani care se joaca , și dansii se apuca sa bata în ... (vezi toată discuția)