avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract asistenta juridica, titlu executoriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract asistenta juridica, titlu executoriu

Buna ziua,
am o nelamurire in legatura cu un contract de asistenta juridica( tipizat) incheiat cu un anumit avocat. in respectivul contract era mentionat, cu titlu de onorariu un anumit cuantum fix si un anumit procent din suma recuperata, mentionez ca pentru cuantumul fix achitat integral am primit chitanta, chitanta care a fost depusa la dosar pentru determinarea cheltuielilor de judecata.
Nedumerirea a aparut cand a fost pronuntata sentinta si nu erau cuprinse in cheltuielile de judecata si cuantumul reiesit din punctele procentuale din suma recuperata. Am intrebat avocatul daca a depus si contractul din care rezulta partea de onorariu privind procentele din suma recuperata, acesta mi-a raspuns nosalant ca nu poate depune contractul, acesta neavand nici o relevanta cu privire la onorariu, ca numai chitanta are relevanta in acest caz.
Nedumerirea mea este cu atat mai mare cu cat stiu ca acest contract are titlu executoriu, este corect ce imi spune avocatul?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 18:05, 19 Septembrie 2016
Este corect.
Acel onorariu procentual nu se poate constitui ca si cheltuiala de judecata care sa fie achitata de catre partea adversa deoarece:
1. nu a fost achitat, deci nu exista;
2. nu poate fi determinat decat abia dupa pronuntarea hotararii deoarece depinde de suma stabilita de catre instanta;
3. Va trebui sa achitati acel procent, in caz contrar, contractul poate fi pus in executare silita.
Este vorba de un onorariu de succes. Un procent din suma recuperata. Asa cum vi s-a comunicat si anterior, este corect modul in care s-a procedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru si taxa judiciara TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.cat reprezinta taxa de timbru intr-un proces de succesiune si unde se plateste?pt ca eu i-am dat o suma avocatei ce ma reprezinta,nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat in apel fraua fraua este corect ca un avocat care castiga in apel sa depuna la dosarul cauzei dovada onorariului incasat doar dupa ce instanta se pronunta in cazul respectiv ? ... (vezi toată discuția)
Ce probe pot solicita ca parat intr-o astfel de actiune in pretentii. dandanaua dandanaua Reclamanta, institutie de stat, ma cheama in judecata, cu o actiune in pretentii, pentru a-i plati cheltuielile de judecata, reprezentand onorariu avocat ... (vezi toată discuția)